torsdag, mars 28, 2024

Skapa befriande innehåll

LISTA – De bästa...

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...
HemNyheterTopp tre bästa...

Topp tre bästa öar i Thailand

Thailand har hundratals öar och att besöka en av dessa kan vara höjdpunkten under resan till landet. Att besöka någon av Thailands vackra öar är ett utmärkt sätt att varva ner, med fantastiska stränder och rofyllda boenden inom hörhåll av mjuka vågor.

Vilken ö i Thailand som är bäst är ett subjektivt påstående. Vi har trots detta gett oss på att lista de topp tre öar vi anser erbjuder ett komplett utbud av utmärkta stränder, tropiskt klimat och bra turistfaciliteter. Så ta en titt på vår lista och se vilken thailändsk ö som passar dig bäst. Har du tid och pengar rekommenderar vi såklart ett besök till varje ö.

1.      Koh Chang

Koh Chang är en av de öarna i vackra Thailand som är svårast att nå, men detta har bidragit till att behålla öns naturliga skönhet och avslappnande atmosfär. Dessutom är Koh Chang en enorm stort ö och det finns gott om områden att utforska, även om dess bergiga terräng gör det utmanande. Men trots dess storlek är Koh Chang fortfarande ett betydligt lugnare resmål än semesterfavoriterna som Phuket eller Koh Samui. Koh Chang har gott om vackra stränder, vilket gör det lätt för resenärer att hitta just deras plats på ön.

2.      Koh Tao

Ön Koh Tao på västkusten kan nås via en tvåtimmars båttur från Koh Pha Ngan eller Koh Samui. Koh Tao är en väldigt lugn plats och väldigt mycket mindre turistisk på grund av dess isolerade läge. Koh Tao är dessutom en klippig ö, vilket gör ön perfekt för både snorkling och dykning. Perfekt för den som vill träna för sitt dykarcertifikat i en paradisliknande miljö, eller helt enkelt vill njuta av en lugn och atmosfärisk miljö.

3.      Koh Phi Phi

Koh Phi Phi-öarna är idag nästintill helt återuppbyggt sedan dess förödelse av den hemska tsunamin 2004. Här kan man idag utforska en av Thailands absolut vackraste öar och spendera dagarna med att sola och bada. Under kvällarna kan man shoppa, hänga på strandbarer och se thailändska dansare jonglera med eld. Koh Phi Phi anses vara den bästa ön för ensamresande i Thailand.

Fortsätt läsa

LISTA – De bästa platserna att tälta i Sverige

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och Sverige har en mängd fantastiska platser för camping. Här kommer en lista på några av de bästa platserna för camping i Sverige, där du kan njuta...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter att vara en populär del av spelvärlden. Spelet skapades av den amerikanske ingenjören Charles Darrow på 1930-talet och har sedan dess blivit ett av de mest...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med sin enkla och på så vis tidlösa underhållning. Detta sällskapsspel har blivit en favorit bland både tonåringar och vuxna och fortsätter att locka till sig nya...