tisdag, oktober 3, 2023

Skapa befriande innehåll

Listor och marknadsföring

Listningar av företag, personer, artister och andra entiteter kan ha en betydande positiv...

Present till pojkvän

Att hitta den perfekta presenten till din pojkvän kan ibland kännas som en...

De bästa RPG-spelen för...

Super Nintendo (SNES) är en riktig klassiker när det kommer till spelkonsoler. Även...

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...
HemNyheterVad är powerplay?

Vad är powerplay?

De flesta har ett hum om vad powerplay är. I det fallet brukar vi associera det hela med att ett lag har övertaget. Det handlar om något vissa kallar maktspel på svenska, men de flesta använder det engelska namnet. Nu finns det också något som heter Oddset Powerplay. Då handlar det om en av de många spelvarianter som finns hos Svenska Spel. Nu gäller det att tippa på ishockey, där du har makten att göra de rätta valen.

Vad är Oddset Powerplay?

Du som redan spelar på olika odds, vet vad Stryktipset är. Även här handlar det om ett tips, som består av åtta olika hockeymatcher från Elitserien. De avgörs på torsdagar. Utöver det ska du också tipp rätt på ett antal head-to-head matcher.

Här har de då valt ut spelare som möter varandra. För att en spelare ska segra måste denne göra flest mål av de två. Alla spelare som är utvalda i head-to-head, bär gula hjälmar under matcherna. På så sätt bygger de spänningen och ger dig bättre kontroll.

Så spelar du Powerplay hos Svenska Spel

Precis som vi sa är det åtta olika matcher på kupongen. Här ska du då som vanligt pricka in om det blir 1, X eller 2. Vidare är det utvalda spelare med gula hjälmar, där du ska välja bästa målgörare av de två.

Som spelare väljer du själv hur mycket du vill satsa. Du kan välja radpriser från 1 krona, för att sedan öka till 2, 5 eller maximalt 10 kronor per rad. Vad som gäller är att du är påläst och har tillräckliga kunskaper för att ge dig bättre chanser att vinna.

Systemspel

Givetvis kan du också spela systemspel på Oddset Powerplay. Det kan vara en mycket bra idé, då du som vill vinna måste ha alla åtta rätt på ditt tips. Här är det ingen utdelning på varken 7 eller 6 rätt. Systemspelet på Powerplay heter M-system.

Givetvis finns det möjligheter att skapa system med bara några få garderingar. Det maximala systemet du kan lämna in är på sju helgarderade matcher och en halvgarderad. Något som blir ganska dyrt, men som ger dig mycket stora chanser att vinna.

Exempelpris: Om du spelar med radpriset 1 krona och lämnar in ett maximalt system med 7 helgarderingar och 1 halvgardering, kommer det bli: 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 2 = 4 374 rader. Tar du då det gånger 1 krona, blir priset 4 374 kronor.

Spela online och i spelbutiken

Att spela Oddset Powerplay är spännande och roligt. Här kommer 70 % av allt som det spelas för, gå tillbaka i vinster till spelarna. Är det ingen som får åtta rätt en vecka, rullar potten över och det blir jackpott. Spela, kan du göra från och med måndag fram till torsdagens spelstopp.

Du har två olika möjligheter att spela Oddset Powerplay. Det ena är online via dator eller mobil. Ditt andra val är att lägga dina rader direkt i din lokala spelbutik. Båda sätten har både fördelar och nackdelar. Att spela i mobilen, är bekvämt med lite ensamt.

Lägger du dina rader i spelbutiken, kan du göra det tillsammans med andra och prata sinsemellan för att få de rätta tipsen. Dock måste du ta dig ut i ur och skur.

Sammanfattning av Oddset Powerplay

Allt som allt är Oddset Powerplay en riktigt godbit. Här får du det rolig från Stryktipset, för dig som älskar hockey. Dessutom får du också en lättare spelkupong med bara åtta matcher. Kanske kan du inte vinna lika mycket som på 13 rätt, men det är verkligen ett spel värt att prova.

Fortsätt läsa

Listor och marknadsföring

Listningar av företag, personer, artister och andra entiteter kan ha en betydande positiv inverkan på deras marknadsföring genom att öka synlighet, trovärdighet och förtroende hos målgruppen. Dessa listor fungerar som en sorts rekommendation och kan hjälpa till att skapa...

Present till pojkvän

Att hitta den perfekta presenten till din pojkvän kan ibland kännas som en riktig utmaning. Att se glädjen i hans ögon när han öppnar något som du noga har valt ut är dock verkligen en oslagbar känsla som gör...

De bästa RPG-spelen för SNES

Super Nintendo (SNES) är en riktig klassiker när det kommer till spelkonsoler. Även om det är över 20 år sedan konsolen lanserades verkar den aldrig bli för gammal. Speciellt RPG-spelen som lanserades för SNES under 90-talet var av en...