lördag, juni 3, 2023

Skapa befriande innehåll

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...

Nästrimmers blir allt mer...

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något...

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...
HemNyheterRecension av Battlefield...

Recension av Battlefield 2042

Battlefield 2042 är den senaste upplagan i den populära Battlefieldserien. Spelet utspelar sig, som namnet avslöjar, år 2042 när ett klimatförändringar och resursbrist har orsakat ett krig mellan USA och Ryssland. Vi har testat spelet på PS5 och blivit mycket imponerade med grafiken och den maxade spelupplevelsen.

Serien med Battlefieldspel håller en stor plats i många svenska gamers hjärtan. Spelen utvecklas av Dice, som har huvudkontor i Stockholm och är en global jätte inom spelindustrin. Battlefield 2042 är deras senaste i serien. Av alla PS5 spel som finns tillgängliga på marknaden i dagsläget ligger Battlefield 2042 i framkant i många avseenden.

Battlefield är det PS5 spel som ser absolut bäst ut

Battlefieldspelen har alltid kunnat skryta om att erbjuda det FPS spelet som ser bäst ut på marknaden och 2042 är inget undantag. Hårdvaran i PS5 är verkligen ljusår framför PS4 och det märks när man spelar Battlefield. Banorna känns levande och alla vapen och animationer ser helt fantastiska ut.

Även om det numera finns en del PS5 spel som kan skryta med väldigt bra grafik är det ingenting som kommer i närheten av vad Dice har åstadkommit med Battlefield 2042.

Fokus på multiplayer

Dessvärre så finns det ingen möjlighet till att spela Battlefield 2042 i singleplayer. Dice har ofta valt att ha med en kampanj eller liknande i sina tidigare spel. Detta finns alltså inte i 2042 utan allt krut har istället lagts på att kunna erbjuda en så maxad multiplayerupplevelse som möjligt.  

Familjärt men samtidigt innovativt

Det finns några saker som gör att Battlefield har stått ut bland mängden under de senaste åren. Med sina enorma banor med 64 eller 124 spelare och överflöd av fordon såsom helikoptrar, stridsvagnar och flygplan har serien skapat sig en ritning över hur spelen brukar vara utformade.

Dice har följt den ritningen även i Battlefield 2042. Det finns enorma banor att ta del av och det kryllar att fordon att använda sig av för att ta sig över dem enorma spelytorna. Samtidigt så känns Battlefield 2042 fräscht och nyskapande. Det finns en lång rad olika vapen att välja mellan och en hel del ny utrustning att ta del av. Några av höjdpunkterna är introduceringen av en gripkrok som gör det möjligt att ta sig upp på utsidan av byggnader, samt en vingdräkt som gör det möjligt att sväva från hustak till hustak.

Även det populära levolutionsystemet gör efterlängtad comeback. Det betyder att banorna utvecklas under matchernas gång och att stora radiotorn eller hela byggnader kan kollapsa, vilket skapar nya spelytor samtidigt som det ser helt otroligt häftigt ut.

Sammanfattningsvis

Vi blev väldigt imponerade av det Battlefield 2042 erbjöd. Som vi tidigare har nämnt så håller grafiken absolut världsklass och leder till en spelupplevelse utöver det vanliga. Samtidigt så gick det fort att lära sig grunderna och för den som har spelat Battlefieldspel tidigare kommer det att gå på nolltid. Vi kan varmt rekommendera Battlefield 2042 både på grund av grafiken såväl som spelupplevelsen och är väldigt imponerade av vad Dice har producerat.

Fortsätt läsa

Stavhopp kräver optimala nivåer av balans och styrka

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder en lång, flexibel stav för att ta sig över en ribba som är upphängd i olika höjder. Det är en sport som kombinerar teknik, fart och...

Nästrimmers blir allt mer populära bland män

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något som kvinnor ägnar sig åt. Även män börjar bry sig mer och mer om sitt utseende, framförallt när det handlar om ansiktsbehåring. Med anledning av detta...

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...