tisdag, oktober 3, 2023

Skapa befriande innehåll

Listor och marknadsföring

Listningar av företag, personer, artister och andra entiteter kan ha en betydande positiv...

Present till pojkvän

Att hitta den perfekta presenten till din pojkvän kan ibland kännas som en...

De bästa RPG-spelen för...

Super Nintendo (SNES) är en riktig klassiker när det kommer till spelkonsoler. Även...

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...
HemNyheterIntroduktion till Stryktipset

Introduktion till Stryktipset

Stryktipset är en självklar favoritspelform bland svenska spelare. Lanserades gjorde Stryktipset redan 1934 och har sedan dess varit en succé i landet. Målet med spelet är att pricka in 13 rätt under lördagsmatcher i fotboll – från engelska Premier League till Allsvenskan i Sverige. Om man är ensam med en vinnande rad med 13 rätt är man garanterad minst 10 miljoner kronor!

I följande artikel kommer vi kika närmre på just denna populära spelform från Svenska Spel. Vi går igenom vad Stryktipset är, hur man spelar det samt hur man kammar hem vinsten.

Vad är Stryktipset?

Stryktipset är som sagt en spelform från Svenska Spel som funnits sedan 1934. Spelet går ut på att tippa 1, X eller 2, det vill säga hemmaseger, oavgjort eller bortaseger i 13 fotbollsmatcher. Det gäller alltså att ha oddset på sin sida från start till slut. Matcherna är framförallt hämtade från fotboll i Sverige och England – det vill säga att de absolut bästa ligorna är delaktiga.

Så spelar du Stryktipset

Stryktipset är ett poolspel, vilket innebär att alla som gjort en insats spelar mot varandra om en gemensam prispott. Innan speldagen väljer Svenska Spel ut vilka matcher som ska tas med på lördagens spelkupong, och då får du som spelare välja huruvida du tror matchen ska sluta med hemmaseger, oavgjort eller bortaseger.

För att spela på Stryktipset beger du dig antingen till närmsta spelombud eller så surfar du in på Svenska Spels hemsida. Nedan går vi steg-för-steg igenom hur du lägger ditt spel på Svenska Spels hemsida.

Lägg spel

Ett fönster dyker upp på skärmen där du tippar på om du tror hemmalaget vinner (ruta 1), om du tror att matchen slutar oavgjort (ruta x) eller om du tror att matchen slutar med en bortaseger (ruta 2).

När du fyllt i alla 13 matcher klickar du på rutan nere i hörnet där det står “betala”. Nu har du alltså lagt in en insats. Vill du annullera spel kan du göra detta under “Mina spel” genom att klicka på “Annullera”. Detta kan endast göras senast 1 minut efter spelstopp.

Vinstutdelning

Som med alla andra roliga oddsspel finns det en lukrativ vinstutdelning att förhoppningsvis lägga anspråk på.

För att vinna på Stryktipset krävs det att spelaren har minst 10 rätt av de 13 matcherna som spelats. Det är dock inte alltid 10 rätt ger utdelning. Potten fördelas lika mellan de som har prickat en vinstnivå. Men om de ligger under en viss summa pengar delas inga pengar ut för den: då flyttas den istället över till nästa omgång som en jackpott. Av hela potten går 65% åter till spelarna varav 8% avsätts till Stryktipsets garantifond.

Just nu ser vinstplanen ut som följande:

Antal rätt           Vinstfördelning

13 rätt                         40 %
12 rätt                         15 %
11 rätt                         12 %
10 rätt                         25 %

Om man däremot lyckas bli ensam med en vinnande rad med 13 rätt är man garanterad minst 10 miljoner kronor. Det vill säga att det finns enorma summor pengar att kamma hem om man har turen på sin sida.

Fortsätt läsa

Listor och marknadsföring

Listningar av företag, personer, artister och andra entiteter kan ha en betydande positiv inverkan på deras marknadsföring genom att öka synlighet, trovärdighet och förtroende hos målgruppen. Dessa listor fungerar som en sorts rekommendation och kan hjälpa till att skapa...

Present till pojkvän

Att hitta den perfekta presenten till din pojkvän kan ibland kännas som en riktig utmaning. Att se glädjen i hans ögon när han öppnar något som du noga har valt ut är dock verkligen en oslagbar känsla som gör...

De bästa RPG-spelen för SNES

Super Nintendo (SNES) är en riktig klassiker när det kommer till spelkonsoler. Även om det är över 20 år sedan konsolen lanserades verkar den aldrig bli för gammal. Speciellt RPG-spelen som lanserades för SNES under 90-talet var av en...