fredag, mars 31, 2023

Skapa befriande innehåll

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...

MISSA INTE – 9...

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och...

Så spelas UNO

UNO är ett kortspel som vem som helst kan lära sig och ha...
HemSpelSå spelar du...

Så spelar du Maxi Yatzy

Maxi Yatzi är en något mer avancerad variant av det klassiska tärningsspelet Yatzy. Målet är att samla på sig så många poäng som möjligt, precis som i traditionella Yatzy. I Maxi Yatzy finns det dock 6 tärningar istället för 5 och därmed även fler kombinationer och poäng att skrapa ihop.

Yatzy spelregler

Klassiska Yatzy består av 5 tärningar (6 i Maxi Yatzy) samt protokoll som spelarna kan anteckna sina tjänade poäng i. Man får chansen att kasta de 5 (6 i Maxi Yatzy) tärningarna upp till 3 gånger i varje omgång för att bestämma sig för vilken kombination på tärningarna man vill skriva ner. Kombinationen markerar de poäng spelaren samlar på sig.

Yatzy spelas i medurs och för varje omgång skriver spelarna ner sina poäng i respektive “rubriker”. Rubrikerna definierar de kombinationer man kan samla på sig, och får endast användas en gång under ett Yatzy-spel. Följande kombinationer går att få under klassisk Yatzy:

Ett par, Två par, Tretal, Fyrtal, Liten Straight, Stor Straight, Kåk, Chans och Yatzy.

Maxi Yatzy

Vad utmärker då Maxi Yatzy gentemot klassisk Yatzy? Vi har redan förklarat att man nu spelar med 6 tärningar istället för 5. Utöver detta finns det ett par nya kast – rätt uppenbart eftersom det finns fler tärningar att spela med.

Full Stege/Straight, Hus samt Torn.

Med rätt teknik kan man således spela det perfekta partiet Yatzy. Förutom nya slag måste man i Maxi Yatzy ha minst 84 poäng för att få bonus, och Bonus samt Yatzy ger vardera 100 poäng. I Maxi Yatzy kan man också “spara slag”. Det vill säga att man kan spara sina kast till en annan omgång om man inte vill använda alla i ett.

Fortsätt läsa

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...

LISTA- 20 rikaste personerna i Sverige 2023

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet på 365 miljarder dollar. Det är en ökning från 333 miljarder dollar 2020 och 293 miljarder dollar 2018. Här är en titt på vilka som förväntas...

MISSA INTE – 9 spartips så att du klarar lågkonjunkturen

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och göra ändringar där det behövs är en viktig aspekt av att upprätthålla en sund ekonomi. Om du tar dig en stund varje månad för att gå...