tisdag, november 29, 2022

Skapa befriande innehåll

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att...

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till...

Den bästa hårdvaran och...

Om du tycker om att spela datorspel med jämna mellanrum så är du...
HemSpelEpiska Tekken är...

Episka Tekken är tillbaka för att stanna

Tekken är förmodligen ett av de mest älskade spelen någonsin skapade. För de födda sent 80-tal och under 90-talet har barndomen högst sannolikt varit präglad av den actionfyllda spelserien. Just därför är det många av oss som är oerhört glada över att kunna spela Tekken i en mer modern version nu när den Tekken 7-utgåvan finns tillgänglig.

Men som alltid finns det för- och nackdelar med nya utgåvor av spel. Oftast är ens förhoppningar väldigt höga, och därmed blir man allt för ofta besviken när ens favoritspel släpps i en modern variant. Frågan som består är då hur väl Bandai Namco lyckats utveckla Tekken 7, och uppfyller spelet de krav vi har?

En klassiker i ny tappning

Först och främst vill vi säga att Tekken 7 behåller samma känsla som de tidigare spelen i samma serie har genom åren. Det är ett spel som är enkelt att lära sig men desto svårare att bemästra. För att slåss använder spelaren endast fyra knappar, vilket gör att nykomlingar lätt kan komma in i det.

Något som är utmärkande för Tekken 7 är det så kallade Rage-systemet. När hälsan på spelarens “fighter” närmar sig slutet blinkar hen rött och “rage” aktiveras. Detta ökar karaktärens förmåga att skadas, men möjliggör det också för den att utöva en särskilt Rage-rörelse och Rage Art. Utöver detta har Tekken 7 också den så kallade “Power Crush-”egenskapen, som varje fighter kan nyttja. Med denna kan fighterns fortsätta slåss trots att den attackeras av en mid eller high attack från motståndaren!

Bandai Namco har, i vårt tycke, verkligen lyckats återskapa ett av våra favoritspel – och utvecklat ett fightingspel från en episk klassiker till en modern utgåva utan att sabba charmen med originalet!

Fortsätt läsa

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att spela - det enda du behöver är en kortlek! Skitgubbe spelas med 2 - 4 personer och går ut på att bli av med alla sina kort....

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas av upp till fyra personer och det finns många varianter på spelet. I den här artikeln beskriver vi grunderna i hur Vira kortspel går till, så...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till sex spelare. Målet med spelet är att göra sig av med sina tilldelade kort genom att placera dem i den numeriska ordningen i de olika högarna....