More

  Dystopisk värld i Last Oasis

  Tänk dig att jorden har slutat rotera. Ditt liv går ut på att försöka undvika den stekheta solens strålar. Du tar dig runt i en enorm farkost byggd av trä som mest liknar en insekt. Västra delen av jorden bränns av solen, den östra är täckt av ett tjockt lager is. Detta är förutsättningarna i MMO-spelet Last Oasis.

  Dystopiska spel har det funnits så länge man spelat på en skärm. Det är en populär genre där det kommer flera titlar varje år. Det handlar alltså om att sticka ut från mängden om man ska lyckas stjäla spelarnas uppmärksamhet.

  I Last Oasis handlar det om att överleva. Bästa sättet att göra detta är att gå med i en klan och försvara klanens territorier mot angripare och rivaliserande klaner. Spelet har en imponerande bredd och det är ett av de där spelen där man kan lägga väldigt många timmar.

  Inte mycket hjälp

  I många spel så får man hjälp på vägen. Det kan vara att det dyker upp en indikator när något i stil med mat börjar ta slut. Eller att spelet guidar dig igenom vissa situationer. I detta spel hålls man i handen under den första timmen eller så som man spelar. Det är viktigt för att man ska lära sig spela det. Där efter är man lämnad att klara sig själv.

  Har man spelat den här sortens spel tidigare lär man sig vad man behöver veta snabbt. Annars är det många gånger man får starta om från början.

  Senaste artiklarna

  Relaterade artiklar