torsdag, juni 1, 2023

Skapa befriande innehåll

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...

Nästrimmers blir allt mer...

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något...

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...
HemNyheterTopp 3 bästa...

Topp 3 bästa travhästarna genom tiderna

I en sport som trav är det två karaktärer som utgör vinnaren: hästen och kusken. När dessa två samarbetar på rätt sätt kan de nå toppen ihop och kamma hem mästerskap efter mästerskap. Konkurrensen inom travsport är stor, och det är inte helt enkelt att ta sig till toppen. Men för några lyckosamma kuskar och hästar går det.

Precis som med alla andra sporter råder det alltid kontroversiella diskussioner om vilken idrottare, i det här fallet travhäst, som är bäst. Vilka regler som finns för att utse de bästa travhästarna ser vi bort från i denna artikel. Här listar vi de topp 3 bästa travhästarna genom tiderna i vårt tycke, där vi baserar vår lista på vunna medaljer och allmänt erkännande.

1.    Varenne

Varenne är utan tvekan världens bästa travhäst och har varit det så länge vi kan minnas. Han är en italiensk varmblodig travhäst som under sina aktiva år (1998-2002) vunnit flest priser. Varenne har kammat hem guldmedaljer vid de flesta Europeiska storloppen, inklusive Elitloppet (2001, 2002) och Prix d’Amérique (2001, 2002). Totalt har han kammat hem 52 miljoner kronor på 73 starter och aldrig hamnat på en sämre placering än 3 under något lopp.

Varenne är på så sätt en stjärna när det kommer till travsport och ett namn alla travintresserade bör ha på minnet. Även om han inte varit aktiv på snart 20 år är det fortfarande ingen annan travhäst som kan mäta sig med honom. Numera är han en avelshingst och har lämnat efter sig några stjärnhästar som Lie Detector, Rokkakudo och Royal Fighter.

2.    Mack Lobell

Mack Lobell kommer tvåa på vår lista över de bästa travhästarna genom tiderna! Mack Lobell var en amerikansk varmblodig travhäst (gick bort 2016) som var aktiv under 1986-1991. Under sina år som travhäst sprang Mack Lobell in hela 3,9 miljoner amerikanska dollar på totalt 94 starter. Av dessa segrade han 71 gånger. Förutom sina många vinster utgör Mack Lobell även den yngsta vinnaren av Elitloppet någonsin, då han kammade hem segern bara som 4 år 1988 med sin kusk John Cambell i sulkyn.

Tyvärr avlivades Mack Lobell den 22 februari 2016 på grund av ålderskrämpor, men hans karriär och vunna segrar kommer för alltid att leva kvar hos travfantaster världen över. Han har verkligen gjort ett slag för de amerikanska, varmblodiga travhästarna.

3.    Victory Tilly

Den svenska travhästen Victory Tilly har definitivt satt Sveriges namn på kartan när det kommer till travsport. Under sina år som travhäst (1998-2006)  kördes han till större delen av välkända Stig H. Johansson och tillsammans kammade de hem 70 segrar under 101 starter. Den 3 augusti 2002 blev Victory Tilly utnämnd till den snabbaste travhästen genom tiderna då han vann Nat Ray Trot. I samband med detta blev han även den första svenskfödda travhästen som sprungit ett absolut världsrekord!

Efter sin tävlingskarriär beräknades Victory Tilly ha sprungit in cirka 37,7 miljoner kronor. Detta gör honom till Sveriges vinstrikaste travhäst, någonsin! Mer om Victory Tilly och travsport i allmänt kan du läsa på travsport.io.

Fortsätt läsa

Stavhopp kräver optimala nivåer av balans och styrka

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder en lång, flexibel stav för att ta sig över en ribba som är upphängd i olika höjder. Det är en sport som kombinerar teknik, fart och...

Nästrimmers blir allt mer populära bland män

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något som kvinnor ägnar sig åt. Även män börjar bry sig mer och mer om sitt utseende, framförallt när det handlar om ansiktsbehåring. Med anledning av detta...

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...