måndag, oktober 3, 2022

Skapa befriande innehåll

Dags att byta elavtal...

Vi reagerar vanligtvis mycket negativt när elpriserna stiger, särskilt om vi har svårt...

Book of Dead review

Många av oss är förtjusta i slotspel. Allt sedan vi spelade de första...

Nybörjarguide till Cardano

Idag är Cardano ADA en av de mest intressanta och populära kryptovalutorna. Här...

Så här väljer du...

Var kommer alla dina inkomster och utgifter gå igenom? Jo, såklart är det...
HemSpelPoker poäng

Poker poäng

Poker poäng, poängpoker eller femkortspoker som det också kallas, är en variation av poker med 2–6 deltagare. Spelet har länge varit populärt över hela världen och inte minst i Sverige. Det är ett kortspel baserat på både tur och skicklighet, och så fort man lärt sig grunderna kan man öva sina färdigheter och faktiskt bli ett proffs.

Poker poäng kan spelas på ett par olika sätt, men grunderna brukar vara det samma. Nedan går vi igenom hur poängpoker spelas så att du kan gå med i ett pokerrum snarast!

Spelregler

Varje deltagare i spelet mottar 5 kort. Härefter får varje spelare byta ett valfritt antal kort mot ett motsvarande antal kort bland de som inte blivit utdelade för att försöka skapa sig en så bra pokerhand som möjligt.

Deltagaren till vänster om given startar kortspelet genom att lägga ett kort med framsidan upp framför sig. Därefter måste resterande spelare lägga ett kort från sin hög framför sig, varav de helst ska lägga kort som både har samma färg och högre valör än föregående kort. Skulle detta ej gå får kort av en annan färg läggas. Spelaren som nu lägger ut det kort med högst valör av den utspelande färgen lägger ännu ett kort med framsidan upp.

Så fortsätter spelet till alla deltagare lagt ut sina kort. Siste deltagare i rundan som lagt det högsta kortet i den färg man spelar med vinner 2 poäng. Men poäng kan man även tjäna genom att ha bäst pokerhand (som vi går igenom nedan). Nya omgångar spelas tills den spelare som först når 13 poäng har vunnit!

Pokerhand i poängpoker

Poäng poker, precis som vilken annan variant av poker som helst, baseras till störst del på pokerhänderna. Nedan kommer vi att gå igenom de olika kombinationerna som kan skapas i en pokerhand, men för mer detaljerad information rekommenderar vi att du surfar in på pokerregler.nu.

Par: Ett par ger 1 poäng

Två par:  Två par ger 2 poäng.

Triss: Tre kort av samma valör ger 3 poäng.

Stege: Fem kort i numerisk ordning (färg spelar ingen roll) ger 4 poäng.

Färg: Fem kort av samma färg (inte numerisk) ger 5 poäng.

Kåk: Tre kort i en rang och två i en annan ger 6 poäng.

Fyrtal: Fyra kort i samma valör ger 7 poäng.

Färgstege: Fem kort i samma färg, i numerisk ordning ger 8 poäng.

Royal straight flush: Stege bestående av en kombination av ess, kung, dam, knekt och tio i samma (färg spelar ingen roll) ger 9 poäng.

Så blir du bra på poängpoker

Poängpoker är som vi redan förklarat ett spel om både tur och skicklighet. Du kan inte förändra vilka kort du får på handen; men med rätt strategier kan du bättre förutsäga andra spelares drag och enklare forma en bra pokerhand. Poängpoker, precis som vilken annan pokervariant som helst, erbjuder spelare en speltyp där man kan förbättra sig över tid. Ju oftare du spelar desto bättre kommer du bli, men var beredd på att förlora några gånger under vägen till framgång också!

Fortsätt läsa

Dags att byta elavtal för att sänka dina elpriser

Vi reagerar vanligtvis mycket negativt när elpriserna stiger, särskilt om vi har svårt att betala räkningen. Detta beror på att el är något som vi behöver för att kunna leva bekvämt och att vi är mycket beroende av den....

Book of Dead review

Många av oss är förtjusta i slotspel. Allt sedan vi spelade de första enarmade banditerna på Finlands-kryssningar har vi uppskattat att se hjulen snurra. Medan vi väntade på rätt kombination petade vi i någon krona till. Tack och lov...

Nybörjarguide till Cardano

Idag är Cardano ADA en av de mest intressanta och populära kryptovalutorna. Här finns det dock ett stort fel, och det är att de två begreppen vi just kopplade samman, måste särskiljas. Vad det handlar om är plattformen Cardano,...