torsdag, mars 28, 2024

Skapa befriande innehåll

LISTA – De bästa...

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...
HemSpelFinns i sjön...

Finns i sjön regler

Finns i sjön är ett kortspel som de flesta av oss har spelat någon gång. Det är ett enkelt kortspel att lära sig och passar alla åldrar. Huvudsyftet med spelet är att samla så många uppsättningar av fyra kort av samma rang som möjligt. För att göra detta måste du be andra spelare om det kort du behöver för att skapa din uppsättning. Den spelare som har flest uppsättningar i slutet av rundan vinner.

Hur spelar man finns i sjön?

Du spelar finns i sjön med en kortlek med 52 kort. Jokrarna tas oftast bort från kortleken innan spelet börjar, men det går bra att ha kvar de också. Varje spelare tilldelas sju kort var. Resterande kort läggs i sjön, det vill säga korten läggs i en hög i mitten så att alla spelare kan komma åt de. Vanligtvis så börjar spelet med personen som sitter höger om givaren, men det kan också variera. Den spelare som börjar ska fråga en annan spelare om denne har ett specifikt kort typ.  Du får bra fråga efter dom korttyper du själv har på handen, exempelvis om du har 4, 5 eller 10 så är det de du ska fråga efter. Om den tillfrågade spelaren har den korttypen du efterfrågat, exempelvis 10, så måste denne ge dig alla tior den har. Därefter fortsätter spelet med att du frågar om samma spelare eller någon annan om någon av de korttyperna du har på hand.

Har spelaren du frågat inte korten får denne då svara att de finns i sjön. Du får då ta upp ett kort från högen som lagts i mitten mellan spelarna. Lyckas du ta det kortet du efterfrågade får du fortsätta spelet med att fråga om ett nytt kort av någon av de andra spelarna. Detta innebär också att du kommer att ha flera kort på hand.

Gissar du fel när du tar upp ett kort från högen och kortet är inte den du frågade efter går turen vidare till nästa spelare. Det finns ingen specifik turordning i spelet utan du frågar den spelare du tror kan ha de kort du behöver. Den spelare som får ihop flest par vinner. Spelet kan spelas mellan två till fem spelare.

Finns i sjön för stora och små

Det här kortspelet ger många timmars underhållning för alla som spelar det. Finns i sjön är ett utmärkt spel att spela med familj och vänner. Det uppmuntrar till samtal mellan spelarna medan de väntar på sin tur och främjar en sund konkurrens mellan dem. Med rätt grupp människor kan det bli en intensiv kortstrid som håller alla underhållna i timmar!

Fortsätt läsa

LISTA – De bästa platserna att tälta i Sverige

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och Sverige har en mängd fantastiska platser för camping. Här kommer en lista på några av de bästa platserna för camping i Sverige, där du kan njuta...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter att vara en populär del av spelvärlden. Spelet skapades av den amerikanske ingenjören Charles Darrow på 1930-talet och har sedan dess blivit ett av de mest...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med sin enkla och på så vis tidlösa underhållning. Detta sällskapsspel har blivit en favorit bland både tonåringar och vuxna och fortsätter att locka till sig nya...