fredag, juni 2, 2023

Skapa befriande innehåll

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...

Nästrimmers blir allt mer...

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något...

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...
HemSpelFinns i sjön...

Finns i sjön regler

Finns i sjön är ett kortspel som de flesta av oss har spelat någon gång. Det är ett enkelt kortspel att lära sig och passar alla åldrar. Huvudsyftet med spelet är att samla så många uppsättningar av fyra kort av samma rang som möjligt. För att göra detta måste du be andra spelare om det kort du behöver för att skapa din uppsättning. Den spelare som har flest uppsättningar i slutet av rundan vinner.

Hur spelar man finns i sjön?

Du spelar finns i sjön med en kortlek med 52 kort. Jokrarna tas oftast bort från kortleken innan spelet börjar, men det går bra att ha kvar de också. Varje spelare tilldelas sju kort var. Resterande kort läggs i sjön, det vill säga korten läggs i en hög i mitten så att alla spelare kan komma åt de. Vanligtvis så börjar spelet med personen som sitter höger om givaren, men det kan också variera. Den spelare som börjar ska fråga en annan spelare om denne har ett specifikt kort typ.  Du får bra fråga efter dom korttyper du själv har på handen, exempelvis om du har 4, 5 eller 10 så är det de du ska fråga efter. Om den tillfrågade spelaren har den korttypen du efterfrågat, exempelvis 10, så måste denne ge dig alla tior den har. Därefter fortsätter spelet med att du frågar om samma spelare eller någon annan om någon av de korttyperna du har på hand.

Har spelaren du frågat inte korten får denne då svara att de finns i sjön. Du får då ta upp ett kort från högen som lagts i mitten mellan spelarna. Lyckas du ta det kortet du efterfrågade får du fortsätta spelet med att fråga om ett nytt kort av någon av de andra spelarna. Detta innebär också att du kommer att ha flera kort på hand.

Gissar du fel när du tar upp ett kort från högen och kortet är inte den du frågade efter går turen vidare till nästa spelare. Det finns ingen specifik turordning i spelet utan du frågar den spelare du tror kan ha de kort du behöver. Den spelare som får ihop flest par vinner. Spelet kan spelas mellan två till fem spelare.

Finns i sjön för stora och små

Det här kortspelet ger många timmars underhållning för alla som spelar det. Finns i sjön är ett utmärkt spel att spela med familj och vänner. Det uppmuntrar till samtal mellan spelarna medan de väntar på sin tur och främjar en sund konkurrens mellan dem. Med rätt grupp människor kan det bli en intensiv kortstrid som håller alla underhållna i timmar!

Fortsätt läsa

Stavhopp kräver optimala nivåer av balans och styrka

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder en lång, flexibel stav för att ta sig över en ribba som är upphängd i olika höjder. Det är en sport som kombinerar teknik, fart och...

Nästrimmers blir allt mer populära bland män

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något som kvinnor ägnar sig åt. Även män börjar bry sig mer och mer om sitt utseende, framförallt när det handlar om ansiktsbehåring. Med anledning av detta...

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...