fredag, februari 3, 2023

Skapa befriande innehåll

Volvo aktie

Volvo är en av världens ledande biltillverkare med en lång och anrik historia....

FIA European Rally Championship

FIA European Rally Championship är en rallytävling som går av stapeln en gång...

Sinch aktie

Sinch är ett teknikföretag som erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster för att möjliggöra integration av...

Fotbollsallsvenskan 2023 – Så...

Nu är det dags igen för de svenska fotbollslagen i fotbollsallsvenskan att börja...
HemSpelStress regler

Stress regler

Stress är ett roligt och fartfyllt kortspel som kan spelas av två personer. Det är perfekt för dem som letar efter ett snabbt och utmanande spel att spela.

Spelet är inte heller så tidskrävande vilket gör det perfekt när man bara vill ha något snabbt och enkelt spel att fördriva tiden med.

Spelregler stress

Spelet stress spelas av två spelare.

Syftet med spelet är att ta bort alla kort från din spel-hög.

Reglerna är lätta att förstå: allt du behöver är en kortlek med 52 kort och två spelsugna spelare.

Varje spelare får 26 kort som placeras i en hög (spelhögen).

Därefter dras fyra kort av olika valörer framför varje spelare.

Om något kort har samma valör, till exempel två femmor, så placeras det ovanpå varandra och detta gör att spelaren kan dra ett nytt kort.

Spelet fortsätter sedan medurs runt bordet där varje spelare tar en tur i taget.

När det är en spelares tur måste denne dra ett kort från antingen spelhögen eller från draghögen och sedan spela ett kort från sin hand. Esset är högst och tvåan är lägst. När en spelare spelar sitt sista kort måste han eller hon säga ”stress!”.

Om de lyckas ta bort alla kort från sin spel hög vinner de spelet. Om inte, vinner deras motståndare.

När ni börjat spelet

I mitten av spelplanen finns två kort, till exempel en 6 och en 2. För att kunna placera korten måste spelaren ha antingen en 5 eller en 7 bland sina 4 kort (som ligger framför spelaren). Korten kan bara gå åt ett håll, antingen uppåt (6, 7, 8) eller nedåt (4, 3, 2).

När ingen av spelarna kan placera på någon av de mittersta högarna får spelarna dra ett nytt kort från högen för att fortsätta spelet.

Om ingen spelare kan lägga

När ingen har ett lämpligt kort börjar en ny runda med kort från handkorten.

Spelarna tar ett kort var och lägger dem på högarna samtidigt, precis som i början av spelet. Om en spelare har slut på handkorten får den andra spelaren dela ut ett kort så att båda kan lägga samtidigt.

Hur vinner man stress?

I det här spelet måste spelaren vara snabb och ropa ”Stress!” när de två högarna med kort i mitten av spelplanen har samma valörer.

Motspelaren plockar då upp båda högarna och lägger de nya korten i högen.

Du vinner när du blivit av med alla dina kort!

Fortsätt läsa

Volvo aktie

Volvo är en av världens ledande biltillverkare med en lång och anrik historia. I den här artikeln kommer vi att undersöka vad investerare bör tänka på innan de investerar i Volvo-aktier samt ge en enkel guide för hur man...

FIA European Rally Championship

FIA European Rally Championship är en rallytävling som går av stapeln en gång per år i Europa. Tävlingen hölls för första gången 1953, och är därmed den äldsta i världen när det kommer till rally. Organisatören bakom arrangemanget är...

Sinch aktie

Sinch är ett teknikföretag som erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster för att möjliggöra integration av SMS, röstapplikationer och mobildatatjänster i kundens verksamhet. Dessa tjänster används för hantering av viktig information inom branscher som bank, flyg, sjukvård och teknik. Bolaget grundades 2008...