måndag, juni 5, 2023

Skapa befriande innehåll

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...

Nästrimmers blir allt mer...

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något...

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...
HemSpelSkitgubbe regler

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att spela – det enda du behöver är en kortlek!

Skitgubbe spelas med 2 – 4 personer och går ut på att bli av med alla sina kort. När du inte har några kort kvar, så har du vunnit!

Förberedelser

Förbered spelet genom att lägga tre kort med baksidan uppåt framför varje spelare. Placera sedan tre kort ovanpå det nedåtvända korten, den här gången med framsidan uppåt. Efter detta blir varje spelare tilldelade tre kort. Dessa kort tar spelarna upp på handen. Resterande kort läggs med baksidan uppåt i en hög mitt på bordet.

Specialkort

Korten har de värde som valören säger och färgen har ingen betydelse. Det finns dock två special kort; Tvåor och tior. Tvåor tillåter dig att lägga vilket kort du vill ovanpå tvåan och tior gör så att hela högen vänds bort.

Spelet

Innan spelet börjar har spelarna möjlighet att byta ut korten som ligger uppåtvända på bordet mot dem de har på hand. Här gäller det att vara strategisk och vanligtvis väljer spelarna att samla de bästa korten framför sig och behålla de sämre korten på hand.

När alla spelare har bytt färdigt går vi vidare till själva spelet.

Det finns två sätt att starta spelet, antingen vänder du upp ett kort från högen eller så börjar spelaren med lägst valör på hand att lägga ut ett kort. Detta är ditt startkort. Om detta kortet är en femma, kan du alltså lägga ett kort av samma eller högre värde ovanpå, alternativt använda dig av en tvåa eller tia. Alla spelare måste alltid ha minst tre kort på hand, så efter att ett kort läggs ned plockar man upp ett nytt från högen. Om du inte kan lägga något kort får du plocka upp hela högen av spelade kort på hand.

När korten på hand tar slut går du över till att använda de uppvända korten på bordet och därefter de nedåtvända. När du inte har några kort kvar har du vunnit!

Spelar som till sist är ensam kvar med kort på hand får titeln Skitgubbe.

Slutet gott, allting gott

Spelet går snabbt att spela och om man vill kan man avsluta genast efter att en spelare blivit av med alla kort. Titeln skitgubbe är en rolig detalj, men inte nödvändig för spelet och går bra att hoppa över helt för att undvika ledsna miner. Spela lugnt och lycka till!

Fortsätt läsa

Stavhopp kräver optimala nivåer av balans och styrka

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder en lång, flexibel stav för att ta sig över en ribba som är upphängd i olika höjder. Det är en sport som kombinerar teknik, fart och...

Nästrimmers blir allt mer populära bland män

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något som kvinnor ägnar sig åt. Även män börjar bry sig mer och mer om sitt utseende, framförallt när det handlar om ansiktsbehåring. Med anledning av detta...

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...