fredag, mars 31, 2023

Skapa befriande innehåll

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...

MISSA INTE – 9...

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och...

Så spelas UNO

UNO är ett kortspel som vem som helst kan lära sig och ha...
HemSpelSkipbo regler

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till sex spelare. Målet med spelet är att göra sig av med sina tilldelade kort genom att placera dem i den numeriska ordningen i de olika högarna. Det är ett enkelt spel att lära sig och barn kan spela det från ungefär 7 års ålder eller alla som kan siffrorna från ett till tolv. Eftersom spelet bara består utav en kortlek, är också behändigt att ta med sig på resor.

Vad är Skipbo?

Skipbo är ett roligt kortspel för hela familjen som kan spelas av allt från två till sex spelare. Målet med spelet är att bli av med korten på handen och det är ett väldigt lätt spel att lära sig. Om du lyckas bli av med alla dina kort i en runda får du plocka upp fem nya kort. Spelet består av en kortlek med 162 kort med nummer från ett till tolv och några jokrar (som kan bli valfria nummer) i form av ”skipbo”-kort.

Regler för Skipbo

Varje spelare får ett visst antal kort, beroende på hur många spelare som är med, 20 stycken om man är 5-6 spelare, 30 stycken om man är 2-4 spelare. Dessa delas ut med nummersidan nedåt och bildar spelarnas grundhög. Resten av korten placeras i mitten för att bilda den så kallade draghögen. Den spelare som har det högsta kortet i sin grundhög, när första kortet vänds upp, börjar spelet. Första rundan plockar var och en upp 5 kort ur draghögen och därefter plockar man upp kort efter behov utifrån hur många man saknar varje runda.

Bygghög och Slänghög

Bygghögen är den första högen som startas. Det kan finnas flera bygghögar och de börjar alla med en 1:a (eller skipbo-kort), spelarna fyller sedan på i nummerordningen, alltså: en 2:a, sen en 3:a, 4:a och så vidare. Du måste alltså placera kort enligt nummerordningen. Kortet som läggs där kan komma från grundhögen (då får man vända upp ett nytt så det blir synligt), korten på handen eller från slänghögen.

Alla spelare har en eller flera slänghögar där man efter varje omgång lägger ner ett kort. Det finns ingen speciell ordning men det vanligaste är att man bygger stegar för att sedan snabbt spela ut flera kort på samma gång.

När ska man spela Skipbo?

Skipbo kan vara ett roligt spel att spela när du har lite tid över. Det är också ett bra spel att ta med sig på resor, eftersom det inte kräver mycket utrymme och endast en kortlek behövs. Ett annat bra tillfälle att spela Skipbo är när du är med en grupp människor och vill ha något att göra som får alla att delta.

Fördelar med att spela skipbo

Skipbo är ett spel med många fördelar. För det första är det ett utmärkt spel för att utveckla resonemang och matematiska färdigheter. Dessutom bidrar det till att förbättra hand-ögonkoordinationen och minnesförmågan. Det är bra att spela med barn då det utvecklar och utmanar dem. Slutligen är det ett roligt sätt att umgås med vänner och familj.

Roligt familjespel – så du slår dina motståndare

Att spela Skipbo kan vara en mycket rolig upplevelse, men det kan också vara ganska utmanande ibland. En av de bästa sakerna med att spela det här spelet är att det finns många sätt att vinna, och det beror verkligen på situationen och spelarnas färdigheter. I allmänhet finns det två huvudstrategier som kan hjälpa dig att slå dina motståndare i Skipbo: genom att spela snabbt och sätta så många kort som möjligt i spel, eller genom att strategiskt placera höga nummer i dina stegar i slänghögarna. Oavsett vilken strategi du väljer ska du alltid se till att hålla ett öga på dina motståndares kort och försöka förutse deras nästa drag.

Fortsätt läsa

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...

LISTA- 20 rikaste personerna i Sverige 2023

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet på 365 miljarder dollar. Det är en ökning från 333 miljarder dollar 2020 och 293 miljarder dollar 2018. Här är en titt på vilka som förväntas...

MISSA INTE – 9 spartips så att du klarar lågkonjunkturen

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och göra ändringar där det behövs är en viktig aspekt av att upprätthålla en sund ekonomi. Om du tar dig en stund varje månad för att gå...