tisdag, oktober 3, 2023

Skapa befriande innehåll

Listor och marknadsföring

Listningar av företag, personer, artister och andra entiteter kan ha en betydande positiv...

Present till pojkvän

Att hitta den perfekta presenten till din pojkvän kan ibland kännas som en...

De bästa RPG-spelen för...

Super Nintendo (SNES) är en riktig klassiker när det kommer till spelkonsoler. Även...

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...
HemSpelOnline poker

Online poker

Poker är utan tvekan ett av svenskars favoritspel. Vad det är som gör att poker blivit så populärt kan vi inte ge ett entydigt svar på. Spänningen och gemenskapen är dock två faktorer som lär spela stor roll. Sedan är det ju det där med att poker till stor del förflyttats online, vilket gör det tillgängligt för en större utsträckning människor dygnet runt, utan att vara bundet till ett landbaserat casino.

Nedan guidar vi dig igenom online poker så att du en dag kan bli en professionell pokerspelare du med.

Så spelas poker online

Till att börja med vill vi gå igenom hur poker faktiskt spela online. Du måste först och främst leta reda på en bra plattform för att spela just poker, och då rekommenderar vi aktören Pokerplay.se. Bakom Pokerplay finns ett team av erfarna och engagerade pokerspelare, vilket tydligt går att se på deras spelutbud. Dessutom får du en riktigt bra pokerklient som erbjuder snabbt och smidigt pokerspelande.

När du spelar poker online spelar du mot en dator – om du inte spelar live poker. Då spelar du i stället mot en mänsklig dealer. Det finns ett par olika pokervarianter att välja mellan, men vi rekommenderar Texas Hold’em.

Om du spelar klassisk poker på en pokersajt som Pokerplay kan du normalt välja mellan att ladda ner en programvara eller spela direkt på sajten. Vi rekommenderar att du spelar via programvaran. När denna är nedladdad måste du sätta in pengar på ditt konto.

Texas Hold’em

Eftersom Texas Hold’em är den vanligaste och populäraste pokerformen går vi nedan igenom hur detta spel spelas. Men det finns såklart också andra sorters poker som skiljer sig något från Hold’em, som poängpoker och Omaha.

I Hold’em får deltagande spelare två kort som är deras personliga kort (hålkort). Under spelets gång delas det också ut fem uppåtvända, gemensamma, kort som läggs på bordet. Spelarna får sedan använda sig av både korten på sin hand och de gemensamma korten på bordet för att försöka skapa sig den bästa pokerhanden möjligt. Spelet pågår under fyra olika satsningsrundor kallade Pre-Flop, The Flop, The Turn och The River. Efter den fjärde och därmed även sista satsningsrundan är det dags för ”Showdown”. Då visar alla spelare som fortfarande är kvar i spelet korten på sina händer. Spelaren med den bästa pokerhanden vinner potten.

Pokerhand
Som vi tidigare berört handlar Texas Hold’em (och andra sorters poker) om att samla på sig den bästa pokerhanden bestående av fem kort. För att veta hur man skapar den bästa pokerhanden måste man också veta vilka kombinationer det finns. Nedan listar vi dem:

Färgstege (straight flush): Fem kort i samma färg med valörerna i följd.

Fyrtal: Fyra kort av samma valör

Kåk: Tre kort i samma valör och två kort i annan valör

Färg (flush): Fem kort i samma färg, valör spelar ingen roll

Stege (Straight): Fem kort med valörerna i följd, färg spelar ingen roll

Tretal: Tre kort i samma valör

Två par: Två kort av samma valör plus två andra kort av samma valör

Par: Ett par av samma valör

Högt kort: Om man inte har en legitim pokerhand värderar man handen med hjälp av det högsta kortet. Ess är bäst, sedan kommer kung och så vidare.

Fortsätt läsa

Listor och marknadsföring

Listningar av företag, personer, artister och andra entiteter kan ha en betydande positiv inverkan på deras marknadsföring genom att öka synlighet, trovärdighet och förtroende hos målgruppen. Dessa listor fungerar som en sorts rekommendation och kan hjälpa till att skapa...

Present till pojkvän

Att hitta den perfekta presenten till din pojkvän kan ibland kännas som en riktig utmaning. Att se glädjen i hans ögon när han öppnar något som du noga har valt ut är dock verkligen en oslagbar känsla som gör...

De bästa RPG-spelen för SNES

Super Nintendo (SNES) är en riktig klassiker när det kommer till spelkonsoler. Även om det är över 20 år sedan konsolen lanserades verkar den aldrig bli för gammal. Speciellt RPG-spelen som lanserades för SNES under 90-talet var av en...