lördag, april 1, 2023

Skapa befriande innehåll

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...

MISSA INTE – 9...

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och...

Så spelas UNO

UNO är ett kortspel som vem som helst kan lära sig och ha...
HemEkonomiVad är kryptovaluta?

Vad är kryptovaluta?

Den senaste tiden har medierna vikt mer och mer av sin rapportering för att prata om kryptovalutor. Många har hört begreppet, kanske känner till bitcoin, men har inte fördjupat sig i ämnet. Men det ör dags att lära sig mer eftersom det är något som kan vara intressant för dig och din privatekonomi.

Det går knappt att ha missat att media har börjat rapportera om kryptovalutor i större utsträckning än tidigare. Man hör om bitcoin, Elon Musk som uttalar sig och om hur folk investerar i det. Men vad är det och hur fungerar det?

Kryptovalutor är, utan att gå in alltför mycket på det tekniska, en digital valuta. Den är inte centralt styrd, alltså av en riksbank eller liknande. Den är också anonym i större utsträckning än vanlig valuta. Kryptovalutorna introducerades 2009 då bitcoin kom ut på marknaden. Valutan har blivit både de stora investerarna och småspararnas favorit.

Att komma igång att handla med kryptovalutor är relativt enkelt. Men behöver en elektronisk plånbok och man behöver gå med i en så kallad portal. Detta kan man göra via den officiella webbplatsen Bitcoin Digital.

Detta är portalen

När du är inloggad på portalen kan du handla med bitcoin och de andra kryptovalutorna. De olika valutorna presenteras på skärmen och du väljer den valuta som du antingen vill köpa eller sälja. Det går att göra båda med hjälp av samma portal.

Vilka beslut du tar i portalen, alltså vilka köp och sälj du gör, baserar man dels på den statistik som finns. Det innebär att man tittar på hur kursen har utvecklat sig över tid, både längre och kortare tid. Denna information bör kombineras med information man fått genom nyheterna och andra källor. Genom att regelbundet ta del av olika källors information så kan du snart se vad som påverkar kursen att gå upp eller gå ner.

Att förstå detta är grundläggande för att kunna öka sannolikheten att en investering blir lyckad, oavsett vilken investering det handlar om och oavsett vart investeringarna sker.

Forum

På olika platser online så finns det en mängd olika forum som man kan vara en del av. Där samlas investerare, stora som små, och diskuterar sitt intresse. Där kan man snappa upp värdefulla tips när de mer erfarna berättar hur de resonerar kring olika frågor. Det är ett bra ställe att lära sig om kryptovalutor på.

Grunden i alla investeringar är att förstå vad man investerar i. Man behöver kan inte förstå var de minste tekniska detaljerna handlar om. Men genom att förstå vilka faktorer som påverkar, i detta fall, kryptovalutornas kurser och vad som är viktig information så kan man bygga en sund grund att investera utifrån.

Om man är sugen på att börja investera i kryptovalutor så bör man ha samlat mycket av den här informationen innan man börjar handla för riktiga pengar. Man bör även bekanta sig med de olika funktionerna handelsportalerna har och hur de fungerar. När man gjort detta så kan man börja handla så fort man känner sig redo för det.

Fortsätt läsa

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...

LISTA- 20 rikaste personerna i Sverige 2023

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet på 365 miljarder dollar. Det är en ökning från 333 miljarder dollar 2020 och 293 miljarder dollar 2018. Här är en titt på vilka som förväntas...

MISSA INTE – 9 spartips så att du klarar lågkonjunkturen

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och göra ändringar där det behövs är en viktig aspekt av att upprätthålla en sund ekonomi. Om du tar dig en stund varje månad för att gå...