torsdag, mars 28, 2024

Skapa befriande innehåll

LISTA – De bästa...

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...
HemEkonomiVad är kryptovaluta?

Vad är kryptovaluta?

Den senaste tiden har medierna vikt mer och mer av sin rapportering för att prata om kryptovalutor. Många har hört begreppet, kanske känner till bitcoin, men har inte fördjupat sig i ämnet. Men det ör dags att lära sig mer eftersom det är något som kan vara intressant för dig och din privatekonomi.

Det går knappt att ha missat att media har börjat rapportera om kryptovalutor i större utsträckning än tidigare. Man hör om bitcoin, Elon Musk som uttalar sig och om hur folk investerar i det. Men vad är det och hur fungerar det?

Kryptovalutor är, utan att gå in alltför mycket på det tekniska, en digital valuta. Den är inte centralt styrd, alltså av en riksbank eller liknande. Den är också anonym i större utsträckning än vanlig valuta. Kryptovalutorna introducerades 2009 då bitcoin kom ut på marknaden. Valutan har blivit både de stora investerarna och småspararnas favorit.

Att komma igång att handla med kryptovalutor är relativt enkelt. Men behöver en elektronisk plånbok och man behöver gå med i en så kallad portal. Detta kan man göra via den officiella webbplatsen Bitcoin Digital.

Detta är portalen

När du är inloggad på portalen kan du handla med bitcoin och de andra kryptovalutorna. De olika valutorna presenteras på skärmen och du väljer den valuta som du antingen vill köpa eller sälja. Det går att göra båda med hjälp av samma portal.

Vilka beslut du tar i portalen, alltså vilka köp och sälj du gör, baserar man dels på den statistik som finns. Det innebär att man tittar på hur kursen har utvecklat sig över tid, både längre och kortare tid. Denna information bör kombineras med information man fått genom nyheterna och andra källor. Genom att regelbundet ta del av olika källors information så kan du snart se vad som påverkar kursen att gå upp eller gå ner.

Att förstå detta är grundläggande för att kunna öka sannolikheten att en investering blir lyckad, oavsett vilken investering det handlar om och oavsett vart investeringarna sker.

Forum

På olika platser online så finns det en mängd olika forum som man kan vara en del av. Där samlas investerare, stora som små, och diskuterar sitt intresse. Där kan man snappa upp värdefulla tips när de mer erfarna berättar hur de resonerar kring olika frågor. Det är ett bra ställe att lära sig om kryptovalutor på.

Grunden i alla investeringar är att förstå vad man investerar i. Man behöver kan inte förstå var de minste tekniska detaljerna handlar om. Men genom att förstå vilka faktorer som påverkar, i detta fall, kryptovalutornas kurser och vad som är viktig information så kan man bygga en sund grund att investera utifrån.

Om man är sugen på att börja investera i kryptovalutor så bör man ha samlat mycket av den här informationen innan man börjar handla för riktiga pengar. Man bör även bekanta sig med de olika funktionerna handelsportalerna har och hur de fungerar. När man gjort detta så kan man börja handla så fort man känner sig redo för det.

Fortsätt läsa

LISTA – De bästa platserna att tälta i Sverige

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och Sverige har en mängd fantastiska platser för camping. Här kommer en lista på några av de bästa platserna för camping i Sverige, där du kan njuta...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter att vara en populär del av spelvärlden. Spelet skapades av den amerikanske ingenjören Charles Darrow på 1930-talet och har sedan dess blivit ett av de mest...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med sin enkla och på så vis tidlösa underhållning. Detta sällskapsspel har blivit en favorit bland både tonåringar och vuxna och fortsätter att locka till sig nya...