lördag, april 1, 2023

Skapa befriande innehåll

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...

MISSA INTE – 9...

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och...

Så spelas UNO

UNO är ett kortspel som vem som helst kan lära sig och ha...
HemEkonomiSå kommer du...

Så kommer du igång med kryptovaluta

Det är populärt att investera i kryptovalutor. Både de stora investerarna och de som investerar sina sparpengar lockas av den relativt nya valutaformen. Det finns en chans att man får en bra avkastning på sina investeringar, något de flesta finner positivt. Det är heller inte svårt att komma igång och investera i valutorna.

Om du läst mediarapporteringen kring kryptovalutor den senaste tiden så vet du nog redan att det blir en alltmer populär investeringsform. De olika valutorna som bygger på tekniken har fått både de stora investerarna som investerar stora summor och de mindre småspararna att förändra vart de investerar sitt kapital.

För att komma igång krävs inte så mycket. Men först bör du läsa på lite om de olika valutorna och hur de fungerar. Detta för att få en förståelse för kryptovalutorna och vad som påverkar deras upp och nedgångar. När du är redo att ta nästa steg så laddar du ner en så kallad elektronisk plånbok. Det är där dina tillgångar och transaktioner registreras.

Handelsportalerna är nyckeln

För att sedan kunna köpa och sälja kryptovalutor så behöver du registrera dig på en handelsportal, till exempel bitcoin code. Det är där sjölva handeln genomförs. Du kommer känna igen gränssnittet om du handlat med aktier eller fonder. De olika valutorna presenteras på ett sätt som ger dig en bra överblick.

Varje valuta har ett par värden som är värda att studera närmare. Dels vad de handlas för idag. Dock är detta värde i sig inte intressant om det inte kan relateras mot historisk information. Det är därför det även finns information om hur valutan utvecklats över en längre tidsperiod och vad den har haft för svängningar den senaste tiden.

Välj rätt valuta

När man väljer valuta att handla med så bestämmer man hur aktiv man vill vara i aktiviteten. Det står egentligen mellan två varianter. Antingen väljer man en valuta som har haft en stabil uppåtgående utveckling över tid. Dessa går oftast svagare uppåt än de mer instabila valutorna och kräver således mindre engagemang från dig som investerare.

Det andra alternativet är att välja en valuta som är ju mer instabil. Den kanske går upp emellanåt och ner andra gånger. Då behöver du vara mer aktiv i handlandet och följa kurserna rött för att veta när du ska köpa och när du ska sälja.

Som tur är finns det hjälp att få från de digitala robotar som man kan programmera för att sköta köp och säljdelen åt en. Man ställer in ett värde, ett slags tak, går kursen över det så säljer roboten. Man sätter även ett lägre värde. Skulle kursen falla under det värdet så köper roboten. Det är något förenklat, men ger en bild av hur dessa robotar fungerar.

Ett sista tips är att hålla kolla på nyheter kring kryptovalutor. Det är ett bra sätt att få information om vad som händer i den världen, om det är något som kommer påverka valutornas värde eller ej. Information är alltid något man bör ha mycket av.

Fortsätt läsa

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...

LISTA- 20 rikaste personerna i Sverige 2023

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet på 365 miljarder dollar. Det är en ökning från 333 miljarder dollar 2020 och 293 miljarder dollar 2018. Här är en titt på vilka som förväntas...

MISSA INTE – 9 spartips så att du klarar lågkonjunkturen

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och göra ändringar där det behövs är en viktig aspekt av att upprätthålla en sund ekonomi. Om du tar dig en stund varje månad för att gå...