lördag, april 1, 2023

Skapa befriande innehåll

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...

MISSA INTE – 9...

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och...

Så spelas UNO

UNO är ett kortspel som vem som helst kan lära sig och ha...
HemNyheterSå minskar du...

Så minskar du din elräkning

Många av oss letar efter tips på hur vi kan minska vår elräkning. Ibland kan det vara svårt att veta vilka åtgärder som är effektiva, och vilka som bara kostar mer energi. I den här bloggposten delar vi med oss av 8 tips på hur du kan spara el hemma och dra ner på kostnaden för din elräkning per år.

1. Byt ut elspis och köksfläkt med energisnåla modeller. Nya elapparater har ofta bättre energiutnyttjande än äldre apparater, vilket kan minska elanvändningen hemma

2. Utnyttja dag- och nattel eller ladda elbilar under natten för att dra nytta av billigare elpriser. Dag- och nattel ger dig stora elkostnadsbesparingar, så se till att utnyttja dem om ditt elavtal erbjuder dem

3. Installera elmätare för att se elanvändningen i realtid. Genom att ha en elmätare kan du göra mer medvetna val om vilka elapparater som använder mest el, och vad du kan göra för att minska elkostnaderna.

4. Kontrollera elavtalet regelbundet och byt till ett billigare avtal om det finns bättre alternativ på marknaden. Regelbunden jämförelse av elavtal kan hjälpa dig att minska elkostnaderna

5. Justera temperaturen för värmepumpen eller elradiatorn för att spara el. Om du stänger av elvärmen när det är kallt ute, och slå på den när det behövs, kan du spara elkostnader.

6. Torka tvätt utomhus om vädret tillåter det. Genom att torka tvätten utomhus istället för i en torktumlare behöver du inte betala elkostnader för att torka tvätten

7. Installera LED-belysning och dimmers. LED-belysning har ett långt livslängd och sparar el. Genom att installera en dimmer kan du justera ljusstyrkan efter ditt humör och minska elkostnaderna.

8. Slå av elapparater som inte används. Om elapparaten står på standby, även om den inte används, så kan den dra el.

Vi är många som vill passa på att dra ner våra kostnader för vår elräkning när elpriserna på månad rusar i höjden. 2022 har varit ett kostsamt år för alla som betalar en elräkning och som har en hög förbrukning räknat i kwh. Förbrukningen av elen har minskat men ändå har elräkningen har ökat månad för månad och år för år, detta trots att samhället försöker ställa om till en minskad förbrukning av el per kwh per år.

Ta därför vara på våra tips och bruka dem med samma spänning som du brukar elen och låt din förbrukning av våra goda råd vara lika hög som din förbrukning av elen varit under tidigare år. Elräkningen ska helt enkelt minska oavsett om du betalar den en gång per månad eller en gång per år

Fortsätt läsa

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...

LISTA- 20 rikaste personerna i Sverige 2023

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet på 365 miljarder dollar. Det är en ökning från 333 miljarder dollar 2020 och 293 miljarder dollar 2018. Här är en titt på vilka som förväntas...

MISSA INTE – 9 spartips så att du klarar lågkonjunkturen

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och göra ändringar där det behövs är en viktig aspekt av att upprätthålla en sund ekonomi. Om du tar dig en stund varje månad för att gå...