fredag, februari 3, 2023

Skapa befriande innehåll

Volvo aktie

Volvo är en av världens ledande biltillverkare med en lång och anrik historia....

FIA European Rally Championship

FIA European Rally Championship är en rallytävling som går av stapeln en gång...

Sinch aktie

Sinch är ett teknikföretag som erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster för att möjliggöra integration av...

Fotbollsallsvenskan 2023 – Så...

Nu är det dags igen för de svenska fotbollslagen i fotbollsallsvenskan att börja...
HemEkonomiHennes & Mauritz...

Hennes & Mauritz aktie

Hennes & Mauritz (mer känt som H&M) är ett svenskt multinationellt detaljhandelsföretag som är känt för sina prisvärda kläder världen över. I den här artikeln kommer vi gå igenom vad Hennes & Mauritz är, samt vad du bör veta om aktien och hur du kan köpa den redan idag hos Nordnet.

Vad är Hennes & Mauritz?

Hennes & Mauritz är ett svenskt multinationellt kläd- och detaljhandelsföretag som grundades 1947 av Erling Persson. Det är den näst största globala klädåterförsäljaren, strax efter Inditex, och har verksamhet i 73 länder med över 5 000 butiker. H&M erbjuder mode och kvalitet till bästa pris med ett brett utbud av kläder och accessoarer för män, kvinnor, tonåringar och barn.

Ska man investera i Hennes & Mauritz aktie?

Det är ingen hemlighet att den svenska detaljhandeln har varit en viktig aktör inom modebranschen i årtionden, och deras närvaro på aktiemarknaden är välkänd. H&Ms aktie har haft en betydande tillväxt den senaste tiden, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för investerare som är intresserade av att diversifiera sin investeringsportfölj. Dessutom har företaget varit en konsekvent inkomsttagare och har visat stabilitet i sina ekonomiska resultat.

Med det sagt innebär investeringar i alla aktier en viss risk, och H&M är inget undantag. Företagets framgång är starkt beroende av konsumenternas konsumtionsvanor och trenderna i modebranschen som helhet. Dess starka närvaro i Europa innebär att det är särskilt sårbart för valutafluktuationer och ekonomiska nedgångar i regionen.

Trots dessa risker kan H&M:s aktien fortfarande vara ett bra tillskott till din portfölj om du är riskvillig. Att investera i bolaget kan ge potentiella vinster så länge det lyckas ligga steget före när det gäller trender i modebranschen.

Hur du kan köpa Hennes & Mauritz aktier genom Nordnet – steg-för-steg

  1. Skapa ett Nordnet-konto på deras webbplats.
  2. Sök efter Hennes & Mauritz (H&M). Du hittar dem genom att skriva in företagets namn i sökfältet.
  3. När du har hittat företaget, klicka på knappen ”Köp” för att öppna köpformuläret. 
  4. Ange det antal aktier du vill köpa och ange en prisgräns för din order. Du kan välja ett omedelbart köp eller en långsiktig investeringsstrategi, till exempel Limit Order eller Stop Loss Order.
  5. När du har angett alla uppgifter klickar du på ”Köp”.
  6. Beställningen behandlas omedelbart och när den har godkänts av Nordnet får du en bekräftelse med en översikt över ditt köp. Du kan också se ditt köp i avsnittet Beställningar på ditt konto.

Frågor och svar om Hennes & Mauritz aktie

Kan jag handla Hennes & Mauritz aktie på börsen?

Ja, H&M-aktier kan handlas på Stockholmsbörsen (OMX) under symbolen HM-B. Företaget är också noterat på New York Stock Exchange (NYSE) samt på andra börser i Europa, till exempel i Frankfurt och Paris.

Vart kan jag investera i Hennes & Mauritz aktie?

Du kan investera i H&M-aktier via en mäklare eller en handelsplattform online. Beroende på vilket land du bor i kan du möjligtvis köpa H&M-aktier direkt från företaget utan att behöva använda en nätmäklare.

Har Hennes & Mauritz aktieutdelning?

Ja, Hennes & Mauritz erbjuder utdelning. Företaget har betalat utdelning sedan 2001 och betalar ut en halv-årlig utdelning till aktieägarna. Den senaste utdelningen uppgick till 3,25 kronor per aktie. Framöver planerar företaget att öka sina utdelningar årligen.

Fortsätt läsa

Volvo aktie

Volvo är en av världens ledande biltillverkare med en lång och anrik historia. I den här artikeln kommer vi att undersöka vad investerare bör tänka på innan de investerar i Volvo-aktier samt ge en enkel guide för hur man...

FIA European Rally Championship

FIA European Rally Championship är en rallytävling som går av stapeln en gång per år i Europa. Tävlingen hölls för första gången 1953, och är därmed den äldsta i världen när det kommer till rally. Organisatören bakom arrangemanget är...

Sinch aktie

Sinch är ett teknikföretag som erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster för att möjliggöra integration av SMS, röstapplikationer och mobildatatjänster i kundens verksamhet. Dessa tjänster används för hantering av viktig information inom branscher som bank, flyg, sjukvård och teknik. Bolaget grundades 2008...