torsdag, februari 29, 2024

Skapa befriande innehåll

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...

Idioten Patiens

Idioten patiens, även känt som Aces Up eller Idiot's Delight på engelska, är...

Pyramid Patiens

Pyramid Patiens är ett roligt och utmanande kortspel som som testar din strategiska...
HemEkonomiScandic Hotels aktie

Scandic Hotels aktie

Scandic Hotels aktie erbjuds av Scandic Hotels Group, ett av Skandinaviens största hotellföretag. År 2021 driver Scandic mer än 300 hotell i 10 länder, däribland Norge, Sverige och Finland. I den här texten kommer vi gå igenom vad Scandic hotels och Scandic hotels aktie är, samt vad du bör veta om aktien och hur du kan investera i den redan idag. Låt oss börja!

Vad är Scandic Hotels?

Scandic är en av de största hotellkedjorna i Europa och har funnits i över 70 år. De erbjuder en mängd olika hotell, från budgethotell till lyxhotell, i Skandinavien, Tyskland, Finland och andra länder. Scandics hotell är utformade för att ge en autentisk skandinavisk upplevelse med en modern twist.

Ska man investera i Scandic hotels aktie?

När man investerar i Scandic-hotell är det viktigt att ta hänsyn till både den kortsiktiga och långsiktiga avkastningen.

På kort sikt erbjuder Scandic-hotellen investerare ett relativt säkert investeringsalternativ tack vare deras starka varumärkeskännedom och närvaro på populära platser som Sverige, Finland, Danmark, Norge och Tyskland.

På lång sikt kommer Scandic-hotellen sannolikt att dra nytta av den ökande efterfrågan på hotellrum i Europa på grund av ökande turism och affärsresor. Deras fastigheter innehåller ofta moderna bekvämligheter som tilltalar både fritids- och affärsresenärer. Detta ger dem en fördel jämfört med vissa av deras konkurrenter.

På det hela taget utgör Scandic-hotellen ett gediget investeringsalternativ med både kortsiktiga och långsiktiga fördelar. De är väletablerade inom hotellbranschen och har ett starkt varumärkeskännedom, samt moderna bekvämligheter som gör dem till ett attraktivt val för gästerna.

Hur du kan köpa Scandic hotels aktier genom Avanza – steg-för-steg

Att köpa Scandic Hotels-aktier genom Avanza är en enkel process och kan göras i några få steg:

  1. Skapa ett konto hos Avanza. Detta är gratis att göra och tar bara några minuter.
  2. Sätta in pengar på ditt konto. Detta kan göras genom en banköverföring, eller betalkort eller genom ett betalningssystem online som Swish.
  3. Söka efter Scandic Hotels aktien genom att skriva ”Scandic” eller SHOT som aktien heter i sökfältet på Avanzas webbplats.. 
  4. När du har hittat aktien klickar du på den så kommer du till en sida där du kan köpa eller sälja.
  5. Välj antalet Scandic Hotels-aktier du vill köpa i fältet ‘’antal’’.
  6. När du är nöjd med din beställning klickar du på ”Köp”.
  7. Granska beställningen och bekräfta att allt är korrekt.
  8. När din order bekräftas kommer aktierna att köpas och krediteras från ditt konto.

Frågor och svar om Scandic hotels aktie

Kan du handla Scandic hotels aktie på börsen?

Ja, Scandic Hotels aktier handlas på Stockholmsbörsen (OMX Nordic Exchange Stockholm). 

Vart kan jag investera i Scandic hotels aktie?

Du kan investera i Scandic Hotels aktie på flera olika sätt. Det vanligaste sättet är att köpa aktier på aktiemarknaden, antingen direkt eller via en nätmäklare som exempelvis Avanza. Det är också möjligt att investera i värdepappersfonder som innehåller aktier i Scandic hotels.

Har scandic hotels aktie utdelning?

Scandic Hotels betalar ingen utdelning till sina aktieägare. Scandic har åtagit sig att skapa långsiktigt värde för sina ägare och kunder genom en kombination av tillväxt, förbättrad servicekvalitet, kostnadsledarskap och strategiska investeringar.

Fortsätt läsa

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med sin enkla och på så vis tidlösa underhållning. Detta sällskapsspel har blivit en favorit bland både tonåringar och vuxna och fortsätter att locka till sig nya...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan locka folk bort från sina skärmar och samlas runt köksbordet. Catan är dock ett solklart undantag. Detta sällskapsspel, skapat av den tyska speldesignern Klaus Teuber, har...

Idioten Patiens

Idioten patiens, även känt som Aces Up eller Idiot's Delight på engelska, är ett klassiskt kortspel som under årens lopp fängslat spelare med sin enkla charm och taktiska komplexitet. Låt oss utforska spelet mer i detalj, från grundläggande regler...