tisdag, november 29, 2022

Skapa befriande innehåll

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att...

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till...

En lista för att...

Även om det är många av oss som fortfarande dagdrömmer oss tillbaka till...
HemSpelDen bästa hårdvaran...

Den bästa hårdvaran och mjukvaran för gamers

Om du tycker om att spela datorspel med jämna mellanrum så är du långt ifrån ensam. Sverige tillsammans med resten av skandinavien är några av de länder som spelar absolut mest datorspel i hela världen och med tanke på att solen är som bortblåst under halva året så är detta kanske inte särskilt konstigt.

Men samtidigt som intresset för gaming har fortsatt att växa sig stark i Norden så har det också dykt upp en hel del olika företag som sysslar med att tillverka gamingutrustning i olika former. Om du känner att det börjar bli dags att uppgradera din utrustning så kan det vara en bra idé att börja kika på detta redan nu, då det brukar finnas stora extrapriser att utnyttja under både black friday och mellandagsrean. Oavsett om du är ute efter en ny gaming mus eller någonting annat så kan den här texten agera som en knuff i rätt riktning när du letar online efter någonting nytt att köpa till din gaminghörna.

Trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar är det som kvalar in allra först på vår lista och det av en god anledning. Oavsett vilket spel man spelar mest så gör ljudet en enorm skillnad för hela spelupplevelsen. Antingen så behövs dessa för att höra dina motspelares fotspår eller så vill man

Samtidigt så är det väldigt skönt att inte behöva sitta fast i datorn med sina hörlurar. Att kunna resa på sig för att sträcka på benen i väntan på nästa runda eller kunna gå iväg till köket för att hämta någonting ur kylskåpet utan att behöva pausa sin konversation och lägga av sig headsetet är oerhört skönt och någonting som när man väl vant sig vid det är svårt att gå tillbaka. Idag så finns det gott om hörlurar som är trådlösa som har exakt samma ljudkvalitet som de med sladdar och detta är någonting som det kan vara väl värt att investera i.  

Trådlös mus

Om vi fortsätter vidare på samma spår så hittar vi trådlösa möss, någonting som också kan vara värt varenda krona som de kostar. Under en lång tid så gick trådlösa möss och gaming väldigt dåligt ihop då trådlösa möss ofta förde med sig ett lagg som helt enkelt gjorde det omöjligt att spela med. Men tekniken har nu hunnit ikapp och idag så finns det möss som är trådlösa, specialdesignade för gaming, som är precis lika snabba som de som använder sig av en sladd.

Genom att eliminera mussladden så får man dels mycket mer utrymme på sitt skrivbord, samtidigt som man gör det väldigt mycket lättare att ordna med sina kablar bak till datorn på ett snyggt sätt. Trådlösa möss har dessutom ett väldigt bra batteriliv och om de skulle råka ladda ur medans man sitter och spelar kan man alltid använda sig av sladd för att ladda medans man spelar.

En riktigt bra stol

Detta är någonting som de allra flesta inte tänker på, men som är oerhört viktigt. När man spelar mycket och regelbundet så är det vanligt att man till slut utvecklar problem med rygg och nacke till följd av att man sitter i en dålig position för ryggen. Genom att investera i en bra stol så kan man motverka mycket av detta, samtidigt som man kommer att sitta mycket mer bekvämt och faktiskt ha en bättre upplevelse när man spelar. 

Även om det finns gamingstolar så behöver detta inte alltid vara det bästa valet. Vissa stolar som är designade för kontor kanske inte har riktigt samma fräna utseende, men kan ofta vara mycket mer bekväma. Tänk också på att du kan komma att betala en rätt stor summa för en bra stol, men detta är någonting som är väl värt det.

Ett program för ditt grafikkort

Oavsett vilken tillverkare av grafikkort som du har så har du med största sannolikhet möjligheten att ladda ner ett program att använda dig av i symbios med ditt grafikkort. Detta är någonting som är väl värt att titta närmare på och ladda ner, då det kan göra det väldigt mycket lättare att exempelvis uppdatera drivrutiner eller ställa in särskilda inställningar. Om du använder dig av nVidia så kan du dessutom spela in videoklipp av när du spelar, någonting som gör det väldigt enkelt att samla ihop material och sedan klippa ihop. Man kan dessutom använda sig av dessa program för att hitta de inställnignar som gör att ens spel ser så bra ut som det överhuvudtaget går, utan att du själv måste in och pilla i inställningarna inne i spelet.

Fortsätt läsa

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att spela - det enda du behöver är en kortlek! Skitgubbe spelas med 2 - 4 personer och går ut på att bli av med alla sina kort....

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas av upp till fyra personer och det finns många varianter på spelet. I den här artikeln beskriver vi grunderna i hur Vira kortspel går till, så...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till sex spelare. Målet med spelet är att göra sig av med sina tilldelade kort genom att placera dem i den numeriska ordningen i de olika högarna....