måndag, juni 5, 2023

Skapa befriande innehåll

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...

Nästrimmers blir allt mer...

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något...

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...
HemNyheter5 enkla tips...

5 enkla tips för att spara in på skrivarutgifterna

När man köper en skrivare så kostar den en del. Men det man kanske inte tänker på är alla löpande kostnader, som t.ex. papper, toner eller bläck. Desto mer man använder skrivaren desto högre blir kostnaderna. Men med några enkla tips så kan man enkelt spara in på de dyra utskriftskostnaderna.

Skrivare hittar man oftast på kontor och arbetsplatser, men de blir vanligare och vanligare att man har en hemma också. I och med pandemin så har fler börjat jobba hemifrån och det har också lett till att fler har investerat i en skrivare till hemmakontoret. Men pandemin och andra orsaker som strejk i pappersfabriker, kriget i Ukraina har även lett till en prisökning på skrivartillbehör. Därför så vill vi ger er några enkla tips på hur man enkelt kan spara in på sina skrivarutgifter.

1. Välj bläck eller toner som är billigare

Det här tipset kan verka självklart för vissa, men faktum är att en del vågar inte att använda annat än original produkter. Det är oftast för att skrivartillverkarna säger att om man använder bläck eller toner som inte är original så gäller inte garantin. Men det stämmer inte, utan du får enligt EU regler välja helt fritt vilken toner eller patron du vill utan att garantin påverkas. Det är en taktik som skrivartillverkarna använder för att sälja mer av sina egna produkter. Men om du använder en Electrolux dammsugare så är du inte bunden till att enbart använda Electrolux dammsugarpåsar. Du kan helt fritt välja en som passar din dammsugare och det samma gäller skrivare.

Ett första steg till att spara in på skrivartillbehören är att välja ett billigare alternativ. Original tillbehör, oavsett om det är bläckpatroner eller tonerkassetter är ganska dyrt. Men om du t.ex. har en Brother skrivare så kan du enkelt se vilken toner Brother skrivaren använder. Därefter kan du söka rätt på vilka butiker som säljer kompatibla toners som passar just till din skrivare. Kompatibla toners och bläck är det mest effektiva sättet till att spara in på dina skrivarutgifter.

2. Välj hög kapacitets toner och patroner

Ett annat sätt att spara in på kostnaderna är att välja hög kapacitets patroner eller toner. Det betyder att kapaciteten är högre på dessa då de är fyllda med mer bläck eller toner än en med standard kapacitet. Priset per mängd bläck eller tonerpulver blir mindre och man kan skriva ut fler sidor. Det är ett väldigt enkelt sätt att få ner kostnaderna på.

3. Välj dubbelsidiga utskrifter

På väldigt många skrivare så kan man välja duplex funktionen, tyvärr inte på alla. Men vissa skrivare har den redan som standard. Om du har duplex funktionen på din skrivare så kan du spara in en massa papper. Genom att skriva ut på båda sidor så använder man inte lika mycket papper och man behöver inte köpa papper lika ofta. Det är inte bara ekonomiskt utan även bra för miljön.

4. Svartvita utskrifter

Färgpatroner eller färgtoner är generellt sätt dyrare än svart bläck eller toner. Därför så är det billigare att enbart använda svartvita utskrifter. Man kan därför se om det går att ta bort färger eller bilder från sina tänkta utskrifter och enbart skriva ut i svartvitt. Självklart går det inte alltid att välja bort, men där det går så kan du spara in en liten del på dina inköp av tonerkassetter eller färgpatroner.

5.  Välj ett typsnitt som är mer ekonomiskt

När du skriver ut textdokument så kan man faktiskt välja ett typsnitt som inte använder lika mycket bläck eller tonerpulver. Om du använder Century Gothic så använder det typsnittet cirka 25% mindre bläck än Arial. Ett annat exempel på ett ekonomiskt typsnitt är Ecofont. Den har mycket små hål som inte är synliga och använder därför inte lika mycket tonerpulver eller bläck. Genom att använda ett typsnitt som inte förbrukar lika mycket bläck eller toner, kan du på ett väldigt enkelt sätt blir mer ekonomisk med dina utskrifter.

Med dessa 5 tips så hoppas vi att du kan spara in en hel del på dina skrivarkostnader.

Fortsätt läsa

Stavhopp kräver optimala nivåer av balans och styrka

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder en lång, flexibel stav för att ta sig över en ribba som är upphängd i olika höjder. Det är en sport som kombinerar teknik, fart och...

Nästrimmers blir allt mer populära bland män

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något som kvinnor ägnar sig åt. Även män börjar bry sig mer och mer om sitt utseende, framförallt när det handlar om ansiktsbehåring. Med anledning av detta...

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...