lördag, juni 3, 2023

Skapa befriande innehåll

Stavhopp kräver optimala nivåer...

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder...

Nästrimmers blir allt mer...

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något...

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...
HemEkonomiÄr du intresserad...

Är du intresserad av att börja spara på börsen? Här listar vi hur du kan komma igång

Privatekonomi och investeringar har gått från någonting som enbart människor i finansbranschen sysslade med till att numera vara en väldigt folklig företeelse. Fler och fler svenskar sparar idag i aktier och fonder och det blir ett allt vanligare samtalsämne i media, på kontor och runt matbordet.

Att man kan spara ihop stora summor pengar genom målmedvetet sparande över lång tid är ingen hemlighet. Men hur gör man för att börja? Aktievärlden är en djungel fylld av komplicerade termer och saker som man behöver hålla koll på. Som tur är så finns det en hel del olika resurser online som man kan ta del av gratis för att ta reda på växelkursen på valuta, hur man gör för att öppna ett konto hos en nätmäklare etc. I den här texten kommer vi att lista två av de vanligaste sätten att månadsspara, samt hur den finansiella marknaden kan påverkas av saker som händer i omvärlden

Månadsspara i aktier 

Att månadsspara i aktier är ett populärt sätt att bygga upp kapital över tid. En aktie är en liten del av äganderätten till ett företag som man köpa eller sälja på aktiemarknaden. När priset på aktien stiger så kan man sedan sälja för att på så sätt tjäna pengar på mellanskillnaden.

Att syssla med aktier är dock mycket svårt. Som tur är så finns det en hel del gratisresurser där ute som kan hjälpa dig med att komma igång med aktiehandel. Tänk på att börja långsamt, sprida ut dina pengar över olika kvalitetsbolag och försök att inte låta dig själv blir nedstämd när du misslyckas. Genom att börja med mindre summor kan du lära dig i och sedan öka ditt investerade kapital i takt med att du får mer kunskap.

Månadsspara i fonder

Att månadsspara i fonder är det populäraste sättet att spara på och idag så har svenska folket över 5000 miljarder uppbundna i olika fonder. Svenskar är bland de bästa i världen på fondsparande och det är väldigt enkelt att komma igång med.

När du köper en andel i en fond så läggs dina pengar ihop med andra småsparares. Pengarna investeras sedan i aktier av fondförvaltarna. När värdet på aktierna som fonden äger stiger så stiger även värdet på din andel. Att spara i fonder är väldigt enkelt och är inte alls lika tidskrävande som att syssla med aktier. 

Växelkursen på valuta, nyheter och råvarupriser kan påverka marknaden

Aktiemarknaden är oerhört komplex och att försöka förstå hur allt hänger ihop tar flera år. Växelkursen på valuta, oroligheter i omvärlden eller höjda räntor kan alla få marknaden att svänga åt ett håll eller annat.

 Men en sak som är bevisad genom forskning är att det bästa man kan göra för att få en god avkastning på sikt är genom att spara långsiktigt. Med målmedvetet och långsiktigt sparande så kan vem som helst bli miljonär på börsen, även om det självklart tar lite tid.

Fortsätt läsa

Stavhopp kräver optimala nivåer av balans och styrka

Stavhopp är en av de mest spektakulära grenarna inom friidrotten, där idrottare använder en lång, flexibel stav för att ta sig över en ribba som är upphängd i olika höjder. Det är en sport som kombinerar teknik, fart och...

Nästrimmers blir allt mer populära bland män

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är inte bara något som kvinnor ägnar sig åt. Även män börjar bry sig mer och mer om sitt utseende, framförallt när det handlar om ansiktsbehåring. Med anledning av detta...

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...