fredag, februari 3, 2023

Skapa befriande innehåll

Volvo aktie

Volvo är en av världens ledande biltillverkare med en lång och anrik historia....

FIA European Rally Championship

FIA European Rally Championship är en rallytävling som går av stapeln en gång...

Sinch aktie

Sinch är ett teknikföretag som erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster för att möjliggöra integration av...

Fotbollsallsvenskan 2023 – Så...

Nu är det dags igen för de svenska fotbollslagen i fotbollsallsvenskan att börja...
HemEkonomiÄr du intresserad...

Är du intresserad av att börja spara på börsen? Här listar vi hur du kan komma igång

Privatekonomi och investeringar har gått från någonting som enbart människor i finansbranschen sysslade med till att numera vara en väldigt folklig företeelse. Fler och fler svenskar sparar idag i aktier och fonder och det blir ett allt vanligare samtalsämne i media, på kontor och runt matbordet.

Att man kan spara ihop stora summor pengar genom målmedvetet sparande över lång tid är ingen hemlighet. Men hur gör man för att börja? Aktievärlden är en djungel fylld av komplicerade termer och saker som man behöver hålla koll på. Som tur är så finns det en hel del olika resurser online som man kan ta del av gratis för att ta reda på växelkursen på valuta, hur man gör för att öppna ett konto hos en nätmäklare etc. I den här texten kommer vi att lista två av de vanligaste sätten att månadsspara, samt hur den finansiella marknaden kan påverkas av saker som händer i omvärlden

Månadsspara i aktier 

Att månadsspara i aktier är ett populärt sätt att bygga upp kapital över tid. En aktie är en liten del av äganderätten till ett företag som man köpa eller sälja på aktiemarknaden. När priset på aktien stiger så kan man sedan sälja för att på så sätt tjäna pengar på mellanskillnaden.

Att syssla med aktier är dock mycket svårt. Som tur är så finns det en hel del gratisresurser där ute som kan hjälpa dig med att komma igång med aktiehandel. Tänk på att börja långsamt, sprida ut dina pengar över olika kvalitetsbolag och försök att inte låta dig själv blir nedstämd när du misslyckas. Genom att börja med mindre summor kan du lära dig i och sedan öka ditt investerade kapital i takt med att du får mer kunskap.

Månadsspara i fonder

Att månadsspara i fonder är det populäraste sättet att spara på och idag så har svenska folket över 5000 miljarder uppbundna i olika fonder. Svenskar är bland de bästa i världen på fondsparande och det är väldigt enkelt att komma igång med.

När du köper en andel i en fond så läggs dina pengar ihop med andra småsparares. Pengarna investeras sedan i aktier av fondförvaltarna. När värdet på aktierna som fonden äger stiger så stiger även värdet på din andel. Att spara i fonder är väldigt enkelt och är inte alls lika tidskrävande som att syssla med aktier. 

Växelkursen på valuta, nyheter och råvarupriser kan påverka marknaden

Aktiemarknaden är oerhört komplex och att försöka förstå hur allt hänger ihop tar flera år. Växelkursen på valuta, oroligheter i omvärlden eller höjda räntor kan alla få marknaden att svänga åt ett håll eller annat.

 Men en sak som är bevisad genom forskning är att det bästa man kan göra för att få en god avkastning på sikt är genom att spara långsiktigt. Med målmedvetet och långsiktigt sparande så kan vem som helst bli miljonär på börsen, även om det självklart tar lite tid.

Fortsätt läsa

Volvo aktie

Volvo är en av världens ledande biltillverkare med en lång och anrik historia. I den här artikeln kommer vi att undersöka vad investerare bör tänka på innan de investerar i Volvo-aktier samt ge en enkel guide för hur man...

FIA European Rally Championship

FIA European Rally Championship är en rallytävling som går av stapeln en gång per år i Europa. Tävlingen hölls för första gången 1953, och är därmed den äldsta i världen när det kommer till rally. Organisatören bakom arrangemanget är...

Sinch aktie

Sinch är ett teknikföretag som erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster för att möjliggöra integration av SMS, röstapplikationer och mobildatatjänster i kundens verksamhet. Dessa tjänster används för hantering av viktig information inom branscher som bank, flyg, sjukvård och teknik. Bolaget grundades 2008...