tisdag, november 29, 2022

Skapa befriande innehåll

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att...

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till...

Den bästa hårdvaran och...

Om du tycker om att spela datorspel med jämna mellanrum så är du...
HemNyheterGår du i...

Går du i lånetankar? Här listar vi 3 vanliga sätt att låna pengar

Att ta ett lån är väldigt vanligt i Sverige. Varje år tar hundratusentals svenskar ett lån för att kunna ha råd att finansiera deras nästa stora köp i livet. Vissa behöver ett lån för sin nästa bostad, eller behöver skjuta till lite extra pengar för att kunna köpa en bil. Det är även vanligt att man behöver låna lite pengar för att kunna styra upp andra lån som man har. Vi har listat några vanliga lån som svenskar tar, och i vilka situationer det görs.

Ett lån kan vara ett fantastiskt finansiellt verktyg att använda sig utav. Vi kommer därför att lista tre vanliga lån som svenskar gör, men även gå igenom vad dessa betyder i praktiken. Men en sak som är bra att ha koll på innan vi gör det är att veta vad UC är. UC står för Upplysningscentralen som är ett kreditupplysningsbolag. Om du tar ett lån genom en bank eller liknande så kommer en kreditupplysning att göras via UC. Detta är inte alltid fördelaktigt för alla och det kan därför vara klokt att undersöka om du bör låna pengar utan UC. Detta gäller främst mindre lån och inte vid exempelvis ett bolån där UC kommer att tas på grund av summan som ska lånas.

Bolån

Detta är ett utav de vanligaste lånen som tas i Sverige idag. Som namnet antyder är detta ett lån som tas för att göra det möjligt att köpa en bostad. På grund av de höga kostnader som gäller idag för bostäder är det väldigt ovanligt att folk har råd att köpa en lägenhet eller hus utan att låna till sig en stor summa pengar. För att ta ett bolån krävs det en kontantinsats och en upplysning tas alltid av UC i samband med ett bolån. Här går det alltså inte att låna pengar utan UC.

Lån för att hjälpa stora köp

Ett annat vanligt lån att ta är för stora köp som annars inte hade varit möjligt. Dessa är olika stora beroende på vad som behöver finansieras, men två vanliga anledningar är köp utav bil eller renovering av bostad. Om detta görs via en bank så tas det i regel alltid en UC och krävs en mindre kontantinsats.

Samlingslån för att få ner räntan

Ett samlingslån för att få ner sin ränta och månadskostnad kan vara ett fantastiskt finansiellt verktyg om det används på rätt sätt. Många svenskar sitter idag fast med många små lån som kostar multum varje månad i ränta och fasta avgifter. Genom att ta ett större lån med lägre ränta så kan man betala av sina små lån och på så sätt få ner sina månadskostnader markant. Om detta ska göras så går det att göra antingen via ett företag som tar en UC, eller utan UC. Dessa kallas även ibland för snabblån och är ett sätt att låna pengar utan UC.

Se dock till att du har en plan för hur du ska sköta allting om du beslutar dig för att ta ett snabblån. Det är inte alltid detta är fördelaktigt, så se till att räkna på det innan du skriver under på något.

Fortsätt läsa

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att spela - det enda du behöver är en kortlek! Skitgubbe spelas med 2 - 4 personer och går ut på att bli av med alla sina kort....

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas av upp till fyra personer och det finns många varianter på spelet. I den här artikeln beskriver vi grunderna i hur Vira kortspel går till, så...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till sex spelare. Målet med spelet är att göra sig av med sina tilldelade kort genom att placera dem i den numeriska ordningen i de olika högarna....