tisdag, februari 27, 2024

Skapa befriande innehåll

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...

Idioten Patiens

Idioten patiens, även känt som Aces Up eller Idiot's Delight på engelska, är...

Pyramid Patiens

Pyramid Patiens är ett roligt och utmanande kortspel som som testar din strategiska...

Kungen Patiens

Kungen Patiens brukar anses vara en av de svårare patienserna. Den passar dock...
HemNyheter4 favoritknep för...

4 favoritknep för att hålla dig och barnen varma i vinter

Ibland kan det nästan kännas som om man mer eller mindre går omkring och fryser i ett halv år varje år. För vintern i Sverige är kall, oavsett om man bor högt upp i landet eller långt ner så är det några kalla månader man ska gå igenom varje år. Så hur håller man sig faktiskt varm på bästa sätt? Vi har listat favoriterna för att en gång för alla hålla sig varm vintern igenom.

Lager på lager

Det första knepet som många säkerligen har hört är att alltid köra på lager på lager metoden vad gäller kläder under vintern. Att bevara värmen handlar om att ha många olika lager som alla värmer på olika sätt. Lager som håller värmen, lager som låser in värmen, lager som är vindtätt och kanske vattentätt. Att klä sig med flera lager är helt enkelt en nyckel till att klara av vinterns hårda klimat. Testa själv och du kommer med all sannolikhet känna skillnad.

Satsa på varma vinterskor

Någonting annat som är minst lika viktigt som att klä sig i lager på lager, är att införskaffa ett par riktigt varma skor. För både vuxna och barn kan det verkligen löna sig att satsa på ett par varma  vuxenkängor eller barnkängor att kunna använda under hela vinterhalvåret. Det är inte särskilt förvånande att det är så att ett par varma skor kan göra hela skillnaden om man fryser eller är varm under de riktigt kalla dagarna. Speciellt under perioder med snö, när kylan verkligen kommer in från marken är det riktigt viktigt med ett par bra och vattentäta skor.

Tänk på materialen

Men det handlar såklart inte enbart om att klä sig i lager på lager, utan det handlar också om att faktiskt ta på sig material som verkligen kan klara kylan. Ett fel som många gör är att man klär sig i material som inte är gjorda för kallt väder. Exempelvis är bomull ett material som inte leder fukt utan snarare binder fukt, vilket gör att det inte överhuvudtaget håller värmen särskilt bra. Istället för material som bomull ska man satsa på att klä sig i material som ull, silke eller cashmere.

Att inte stå för mycket still

Sist men inte minst handlar det sista knepet för att hålla värmen i vinter inte om kläder, utan om rörelse. För att verkligen inte bli kall så handlar det om att hålla i gång kroppen. Aktivera kroppen genom att promenera, hoppa på stället, cykla, åka skidor, åka skridskor eller någonting helt annat. Kroppen kommer att hålla värmen betydligt snabbare om man rör sig istället för att stå still, och det gäller faktiskt både barn och vuxna.

Fortsätt läsa

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan locka folk bort från sina skärmar och samlas runt köksbordet. Catan är dock ett solklart undantag. Detta sällskapsspel, skapat av den tyska speldesignern Klaus Teuber, har...

Idioten Patiens

Idioten patiens, även känt som Aces Up eller Idiot's Delight på engelska, är ett klassiskt kortspel som under årens lopp fängslat spelare med sin enkla charm och taktiska komplexitet. Låt oss utforska spelet mer i detalj, från grundläggande regler...

Pyramid Patiens

Pyramid Patiens är ett roligt och utmanande kortspel som som testar din strategiska förmåga och ditt tålamod, men också ger dig en känsla av tillfredsställelse när du lyckas rensa bort alla kort från pyramiden. Pyramid Patiens är ett solitärspel,...