måndag, oktober 3, 2022

Skapa befriande innehåll

Dags att byta elavtal...

Vi reagerar vanligtvis mycket negativt när elpriserna stiger, särskilt om vi har svårt...

Book of Dead review

Många av oss är förtjusta i slotspel. Allt sedan vi spelade de första...

Nybörjarguide till Cardano

Idag är Cardano ADA en av de mest intressanta och populära kryptovalutorna. Här...

Så här väljer du...

Var kommer alla dina inkomster och utgifter gå igenom? Jo, såklart är det...
HemNyheterEn nybörjarlista över...

En nybörjarlista över aktieinvestering

Om du letar efter sätt att maximera din inkomst bör du överväga att investera i aktier. Aktiemarknaden möjliggör det nämligen för investerare att få högre avkastning än vad de kan få på sitt genomsnittliga sparkonto. Men för att lyckas med aktieinvesteringar måste man veta vad man håller på med. Just därför har vi skrivit denna guide.

Aktier kan verka skrämmande till att börja med, men faktum är att det inte behöver vara så. Som nybörjare ska du dock vara påläst, samt veta vilka risker som aktiemarknaden innefattar. Att ha en långsiktig investeringsstrategi är också viktigt, åtminstone om du är nybörjare.

Förstå vad aktier är och hur de fungerar

Aktier är helt enkelt delar av företag. Om du till exempel äger aktier i Tesla, äger du praktiskt taget en del av företag och alla dess vinster, tillgångar och skulder. Om alla aktier i Tesla var 100 och du ägde 2 av dem, skulle det utgöra 2% av hela företaget. Alla publika bolag ger ut ett visst antal aktier och vill man köpa några så är man detta på börsen.

Aktiemarknader, även kallat börser, är platser där företagare och investerare möts. Där kan du köpa eller sälja delar av företag, det vill säga deras aktier. Ett exempel är Nasdaq Stockholm, ofta kallad Stockholmsbörsen.

Mer grundläggande information om aktier kan du läsa dig till hos AktieSkola.

Förstå vilka riskerna är

Det finns vissa risker att ta hänsyn till när det gäller aktieinvesteringar. Vissa investeringar är dock mer riskfyllda än andra, så om du ska börja investera dina pengar måste du vara medveten om de olika typerna av investeringar så att du kan bestämma vilken som passar dig bäst vid varje given tidpunkt. Vanliga aktier tenderar att innebära större risker, varav indexfonder innebär mindre risker.

Kartlägg dina investeringsmål

Det är viktigt att veta vilka dina grundläggande mål är när det gäller investeringar. Att kartlägga dina investeringsmål kommer nämligen göra hela investeringsprocessen både tydligare och enklare för dig.

Dina investeringsmål kan inkludera allt från att köpa en bil eller ett hus om några år till att spara inför din pension. Dina investeringsmål bör också inkludera en tidshorisont, det vill säga en ungefärlig tid på hur lång tid du vill ha på dig att tjäna pengar på dina investeringar. Att bestämma detta kommer att göra det enklare för dig att definiera dina investeringsmål.

Skapa en diversifierad portfölj

När du väl fastställt dina investeringsmål kan du komma igång med att börja tänka på dina aktieinvesteringar. Då är det viktigt att du skapar en diversifierad investeringsportfölj, eftersom detta sprider dina risker. Faktiskt så förbättrar en diversifierad portfölj också din totala avkastning. Om du däremot bara köper en enskild aktie i ett företag så ligger verkligen alla dina risker på ett och samma ställe.

För att bygga en diversifierad portfölj bör du leta efter olika värdetillgångar, det vill säga aktier, fonder, valutor eller andra tillgångar vars avkastning historiskt sett inte har rört sig i samma riktning och i samma grad. Samtidigt bör en diversifierad investeringsportfölj innehålla aktier från olika länder och sektorer, eftersom detta också är ett sätt att sprida riskerna.

Fortsätt läsa

Dags att byta elavtal för att sänka dina elpriser

Vi reagerar vanligtvis mycket negativt när elpriserna stiger, särskilt om vi har svårt att betala räkningen. Detta beror på att el är något som vi behöver för att kunna leva bekvämt och att vi är mycket beroende av den....

Book of Dead review

Många av oss är förtjusta i slotspel. Allt sedan vi spelade de första enarmade banditerna på Finlands-kryssningar har vi uppskattat att se hjulen snurra. Medan vi väntade på rätt kombination petade vi i någon krona till. Tack och lov...

Nybörjarguide till Cardano

Idag är Cardano ADA en av de mest intressanta och populära kryptovalutorna. Här finns det dock ett stort fel, och det är att de två begreppen vi just kopplade samman, måste särskiljas. Vad det handlar om är plattformen Cardano,...