måndag, oktober 3, 2022

Skapa befriande innehåll

Dags att byta elavtal...

Vi reagerar vanligtvis mycket negativt när elpriserna stiger, särskilt om vi har svårt...

Book of Dead review

Många av oss är förtjusta i slotspel. Allt sedan vi spelade de första...

Nybörjarguide till Cardano

Idag är Cardano ADA en av de mest intressanta och populära kryptovalutorna. Här...

Så här väljer du...

Var kommer alla dina inkomster och utgifter gå igenom? Jo, såklart är det...
HemNyheterDe 5 främsta...

De 5 främsta anledningarna till att investera i kryptovalutor

Värdet på kryptovalutor steg i rekordfart under första halvåret 2021. Efter den massiva prisuppgången sjönk priserna dock igen, varav alla som investerat i de digitala valutorna kände sig osäkra med sina beslut. Men trots dess höga volatilitet finns det anledningar till att man bör investera i kryptovalutor. Låt oss titta på några av dessa.

1.    Det “decentraliserade” konceptet lär bli alltmer populärt

Det som gör kryptovalutor så unika och populära är bland annat det faktum att de är decentraliserade. Det betyder att transaktioner med kryptovalutorna inte kontrolleras av någon mellanhand, som en bank eller regering, men istället lagras alla transaktioner i blockkedjan, en slags huvudbok som ingen har kontroll över.

Just det faktum att kryptovalutor är decentraliserade tycks vara betydande för många investerare. Allt fler ifrågasätter nämligen centralbankers och regeringars herravälde, och mycket tyder på att detta inte bara är en trend, men något som kommer fortsätta i en lång tid framöver.

2.    De är extremt volatila

Den extrema volatiliteten låter för de flesta människor som något negativt. Till viss del är det också något negativt, eftersom hög volatilitet innebär stora och oförutsägbara prissvängningar med jämna mellanrum. Men, hög volatilitet kan också vara något positivt ur en investerares synvinkel.

Volatilitet kan resultera i enorma förluster, vilket naturligtvis är något dåligt för investerare. Å andra sidan kan det också resultera i stora vinster, vilket kryptoinvesterare blir rätt glada över. Den höga volatiliteten innebär också att det blir billigare att köpa de digitala mynten på vissa tidpunkter.

3.    Det erbjuder en viss grad av diversifiering

Diversifiering är a och o för lyckade investeringsportföljer. Det räcker inte med att köpa ett stort antal aktier i ett företag och förvänta dig fantastiska avkastningar. Du måste investera i olika aktier i olika företag och sektorer, samt gärna diversifiera din portfölj med andra tillgångar – som kryptovalutor.

Kryptovalutor bör dock inte utgöra en allt för stor plats i din investeringsportfölj. En bra tumregel är att låta kryptovalutor rymma 3–6% av din portfölj, inte mer än så!

4.    De är de mest spännande tillgångarna på 2000-talet

Ingen kan förneka att kryptovalutor är spännande fenomen. Plötsligt introducerades Bitcoin och sedan revolutionerades världen av de decentraliserade, digitala valutorna drivna av blockkedjan. Det finns tusentals anledningar till att vara exalterad över kryptovaluta

Att investera i kryptovalutor leder sålunda till att man är en del av denna spännande och moderna teknik. Du kanske inte ska satsa jättemycket på de digitala mynten, men var inte rädd för att diversifiera din portfölj med lite kryptovalutor.

5.    Det finns många handelsplattformar att investera med hjälp av

En femte anledning till varför kryptoinvesteringar kan vara värt att överväga är lättillgängligheten. Idag finns det ett flertal olika handelsplattformar som erbjuder investerare att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor. De flesta av dessa har snygga och användarvänliga gränssnitt både som webbläsar- och mobilversion.

Det har aldrig varit enklare att investera i kryptovalutor än vad det är idag. Människor kan investera hemma, på tåget, på jobbet och till och med under semestern.

Fortsätt läsa

Dags att byta elavtal för att sänka dina elpriser

Vi reagerar vanligtvis mycket negativt när elpriserna stiger, särskilt om vi har svårt att betala räkningen. Detta beror på att el är något som vi behöver för att kunna leva bekvämt och att vi är mycket beroende av den....

Book of Dead review

Många av oss är förtjusta i slotspel. Allt sedan vi spelade de första enarmade banditerna på Finlands-kryssningar har vi uppskattat att se hjulen snurra. Medan vi väntade på rätt kombination petade vi i någon krona till. Tack och lov...

Nybörjarguide till Cardano

Idag är Cardano ADA en av de mest intressanta och populära kryptovalutorna. Här finns det dock ett stort fel, och det är att de två begreppen vi just kopplade samman, måste särskiljas. Vad det handlar om är plattformen Cardano,...