onsdag, februari 28, 2024

Skapa befriande innehåll

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...

Idioten Patiens

Idioten patiens, även känt som Aces Up eller Idiot's Delight på engelska, är...

Pyramid Patiens

Pyramid Patiens är ett roligt och utmanande kortspel som som testar din strategiska...

Kungen Patiens

Kungen Patiens brukar anses vara en av de svårare patienserna. Den passar dock...
HemNyheterEl är på...

El är på väg uppåt i priserna

Den här artikeln är tänk att funka som en guide kring hur du kan sänka dina kostnader när det gäller el hemma eller om du har BRF/företag. Något som inte kan ha undgått någon är att våra elpriser är på väg uppåt i en rasande takt. Den här ljuvliga dåtiden vi haft där vi svenskar sett på el som något billigt och som man bara betalar via autogiro utan att granska är förbi. Allt handlar om energipolitik och gör det svår att som svensk hitta billiga alternativ, även om vi just nu ändå ligger okej till.

Bästa elavtalet i Sverige

När det gäller att kröna bästa elavtalet i Sverige så är det ju en faktor som verkligen är starkt bidragande. Det är elpriset då man ju kan undra vad för något annat som skulle vara avgörande. Med det så menas att det ju är elpriset som du betalar varje månad som är avgörande, så länge allt annat funkar på ett okej sätt. Sen kanske det spelar mindre roll om det är 10 eller 50 personer som svarar i elbolagets kundtjänst eller om de har lokal profil. Det är ju faktiskt genom att välja billig el som elräkningen sänks och månadskostnaderna blir mindre. Med tanke på det så sticker egentligen två elbolag ut från mängden med tanke på att de har så pass mycket billigare el än resten. Dessa två elbolag är Cheap Energy och Dogood El. Här är skillnaden mellan elbolagen:

  • Cheap Energy – kommer från Kävlinge och kör kampanjpris på el under första 12 månaderna. Sen går deras elpris upp betydligt. Det betyder att du behöver ta ställning kring om du är villig att betala det nya elpriset eller vill byta elavtal efter 12 månader. Brukar vara 30-40 öre/kwh billigare än ditt vanliga elbolag.
  • Dogood El – Sveriges billigaste elpris som standard. Måste vara för att bygga upp en stor kundgrupp och växa som elbolag. Passa på att använda Dogood El medan deras elpriser är så låga och kolla i alla fall med några års mellanrum så att så fortfarande är fallet. Har oftast 20 öre/kwh bättre elpris än ditt standard elbolag.

Hur du byter elavtal

Bästa sättet att signa upp sig på nytt elavtal är via tjänster som jämför elavtal. Därmed får du deras exklusiva elpriser där elbolagen ofta kör kampanj på månadsavgifter och elpris. Detta resulterar garanterat i att du får billig el hemma. Detta är inte alltid fallet när trevliga telefonförsäljare ringer upp i telefonen och kanske lockar med en rabattkod hos någon av deras samarbetspartners eller bara gratis månadsavgift i 12 månader. Precis som med annat i din ekonomi så gäller det att vara aktiv och pressa ned elpriserna genom att låta elbolagen kämpa om att få in dig som kund.

Fortsätt läsa

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan locka folk bort från sina skärmar och samlas runt köksbordet. Catan är dock ett solklart undantag. Detta sällskapsspel, skapat av den tyska speldesignern Klaus Teuber, har...

Idioten Patiens

Idioten patiens, även känt som Aces Up eller Idiot's Delight på engelska, är ett klassiskt kortspel som under årens lopp fängslat spelare med sin enkla charm och taktiska komplexitet. Låt oss utforska spelet mer i detalj, från grundläggande regler...

Pyramid Patiens

Pyramid Patiens är ett roligt och utmanande kortspel som som testar din strategiska förmåga och ditt tålamod, men också ger dig en känsla av tillfredsställelse när du lyckas rensa bort alla kort från pyramiden. Pyramid Patiens är ett solitärspel,...