lördag, april 1, 2023

Skapa befriande innehåll

Kan man fuska i...

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du...

LISTA- 20 rikaste personerna...

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet...

MISSA INTE – 9...

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och...

Så spelas UNO

UNO är ett kortspel som vem som helst kan lära sig och ha...
HemNyheterEl är på...

El är på väg uppåt i priserna

Den här artikeln är tänk att funka som en guide kring hur du kan sänka dina kostnader när det gäller el hemma eller om du har BRF/företag. Något som inte kan ha undgått någon är att våra elpriser är på väg uppåt i en rasande takt. Den här ljuvliga dåtiden vi haft där vi svenskar sett på el som något billigt och som man bara betalar via autogiro utan att granska är förbi. Allt handlar om energipolitik och gör det svår att som svensk hitta billiga alternativ, även om vi just nu ändå ligger okej till.

Bästa elavtalet i Sverige

När det gäller att kröna bästa elavtalet i Sverige så är det ju en faktor som verkligen är starkt bidragande. Det är elpriset då man ju kan undra vad för något annat som skulle vara avgörande. Med det så menas att det ju är elpriset som du betalar varje månad som är avgörande, så länge allt annat funkar på ett okej sätt. Sen kanske det spelar mindre roll om det är 10 eller 50 personer som svarar i elbolagets kundtjänst eller om de har lokal profil. Det är ju faktiskt genom att välja billig el som elräkningen sänks och månadskostnaderna blir mindre. Med tanke på det så sticker egentligen två elbolag ut från mängden med tanke på att de har så pass mycket billigare el än resten. Dessa två elbolag är Cheap Energy och Dogood El. Här är skillnaden mellan elbolagen:

  • Cheap Energy – kommer från Kävlinge och kör kampanjpris på el under första 12 månaderna. Sen går deras elpris upp betydligt. Det betyder att du behöver ta ställning kring om du är villig att betala det nya elpriset eller vill byta elavtal efter 12 månader. Brukar vara 30-40 öre/kwh billigare än ditt vanliga elbolag.
  • Dogood El – Sveriges billigaste elpris som standard. Måste vara för att bygga upp en stor kundgrupp och växa som elbolag. Passa på att använda Dogood El medan deras elpriser är så låga och kolla i alla fall med några års mellanrum så att så fortfarande är fallet. Har oftast 20 öre/kwh bättre elpris än ditt standard elbolag.

Hur du byter elavtal

Bästa sättet att signa upp sig på nytt elavtal är via tjänster som jämför elavtal. Därmed får du deras exklusiva elpriser där elbolagen ofta kör kampanj på månadsavgifter och elpris. Detta resulterar garanterat i att du får billig el hemma. Detta är inte alltid fallet när trevliga telefonförsäljare ringer upp i telefonen och kanske lockar med en rabattkod hos någon av deras samarbetspartners eller bara gratis månadsavgift i 12 månader. Precis som med annat i din ekonomi så gäller det att vara aktiv och pressa ned elpriserna genom att låta elbolagen kämpa om att få in dig som kund.

Fortsätt läsa

Kan man fuska i roulette?

Roulette är ett hasardspel och därför finns det ingen garanti för att du vinner varje gång du spelar. Men vissa tror att de kan fuska med roulette, och även om det finns några sätt att göra det på är...

LISTA- 20 rikaste personerna i Sverige 2023

År 2023 förväntas de 20 rikaste personerna i Sverige ha en sammanlagd förmögenhet på 365 miljarder dollar. Det är en ökning från 333 miljarder dollar 2020 och 293 miljarder dollar 2018. Här är en titt på vilka som förväntas...

MISSA INTE – 9 spartips så att du klarar lågkonjunkturen

Se över dina utgifter och gör ändringar vid behovAtt granska dina utgiftsvanor och göra ändringar där det behövs är en viktig aspekt av att upprätthålla en sund ekonomi. Om du tar dig en stund varje månad för att gå...