tisdag, november 29, 2022

Skapa befriande innehåll

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att...

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till...

Den bästa hårdvaran och...

Om du tycker om att spela datorspel med jämna mellanrum så är du...
HemNyheterEl är på...

El är på väg uppåt i priserna

Den här artikeln är tänk att funka som en guide kring hur du kan sänka dina kostnader när det gäller el hemma eller om du har BRF/företag. Något som inte kan ha undgått någon är att våra elpriser är på väg uppåt i en rasande takt. Den här ljuvliga dåtiden vi haft där vi svenskar sett på el som något billigt och som man bara betalar via autogiro utan att granska är förbi. Allt handlar om energipolitik och gör det svår att som svensk hitta billiga alternativ, även om vi just nu ändå ligger okej till.

Bästa elavtalet i Sverige

När det gäller att kröna bästa elavtalet i Sverige så är det ju en faktor som verkligen är starkt bidragande. Det är elpriset då man ju kan undra vad för något annat som skulle vara avgörande. Med det så menas att det ju är elpriset som du betalar varje månad som är avgörande, så länge allt annat funkar på ett okej sätt. Sen kanske det spelar mindre roll om det är 10 eller 50 personer som svarar i elbolagets kundtjänst eller om de har lokal profil. Det är ju faktiskt genom att välja billig el som elräkningen sänks och månadskostnaderna blir mindre. Med tanke på det så sticker egentligen två elbolag ut från mängden med tanke på att de har så pass mycket billigare el än resten. Dessa två elbolag är Cheap Energy och Dogood El. Här är skillnaden mellan elbolagen:

  • Cheap Energy – kommer från Kävlinge och kör kampanjpris på el under första 12 månaderna. Sen går deras elpris upp betydligt. Det betyder att du behöver ta ställning kring om du är villig att betala det nya elpriset eller vill byta elavtal efter 12 månader. Brukar vara 30-40 öre/kwh billigare än ditt vanliga elbolag.
  • Dogood El – Sveriges billigaste elpris som standard. Måste vara för att bygga upp en stor kundgrupp och växa som elbolag. Passa på att använda Dogood El medan deras elpriser är så låga och kolla i alla fall med några års mellanrum så att så fortfarande är fallet. Har oftast 20 öre/kwh bättre elpris än ditt standard elbolag.

Hur du byter elavtal

Bästa sättet att signa upp sig på nytt elavtal är via tjänster som jämför elavtal. Därmed får du deras exklusiva elpriser där elbolagen ofta kör kampanj på månadsavgifter och elpris. Detta resulterar garanterat i att du får billig el hemma. Detta är inte alltid fallet när trevliga telefonförsäljare ringer upp i telefonen och kanske lockar med en rabattkod hos någon av deras samarbetspartners eller bara gratis månadsavgift i 12 månader. Precis som med annat i din ekonomi så gäller det att vara aktiv och pressa ned elpriserna genom att låta elbolagen kämpa om att få in dig som kund.

Fortsätt läsa

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att spela - det enda du behöver är en kortlek! Skitgubbe spelas med 2 - 4 personer och går ut på att bli av med alla sina kort....

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas av upp till fyra personer och det finns många varianter på spelet. I den här artikeln beskriver vi grunderna i hur Vira kortspel går till, så...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till sex spelare. Målet med spelet är att göra sig av med sina tilldelade kort genom att placera dem i den numeriska ordningen i de olika högarna....