More

  Lassgård briljerar i Min Pappa Marianne

  Detta är en historia som ligger helt perfekt i tiden. Den tar upp ämnen som är högaktuella samtidigt som den utmanar den mansroll vi är vana vid att se på film. Med en rollista bestående av Sveriges bästa skådespelare lyckas man skapa en sevärd film.

  När en ung kvinna gör slut med sin pojkvän och åker hem mot den lilla svenska ort hon kommer ifrån så möts hon av sin pappa. Det blir dock chockartat när pappan avslöjar att han inte trivs i den rollen han har och vill gå i kvinnligt kodade kläder och bli kallad Marianne.

  Pappan spelas av Rolf Lassgård, en skådespelare som varit en del av den svenska skådespelareliten otroligt länge. Han har filmer som Jägarna, Min Store Tjocke Far och En Man Som Heter Ove i ryggen, för att nämna några. Bland de andra så syns Hedda Stierstedt, Kajsa Ernst och Nour El-Refai, det är alltså en stjärnspäckad skådespelarskara som anlitats i Min pappa Marianne.

  Viktig film för alla

  Filmens tema, att ifrågasätta sin identitet och att bryta sig ur en mansroll man inte fungerar i, är väldigt aktuella. Debatten i Sverige har rört dessa ämnen flera gånger de senaste åren. Filmen kan därför även ses som ett viktigt inlägg i debatten.

  Mårten Klingberg som tidigare mest har regisserat Beckfilmer, gör ett lysande jobb även i Min Pappa Marianne. Han lyckas skapa filmer som man kommer att prata om även efter eftertexterna slutat rulla. Något som många filmer tyvärr inte lyckas med. Detta är en film som hela familjen kan se tillsammans.

  Senaste artiklarna

  Relaterade artiklar