tisdag, november 29, 2022

Skapa befriande innehåll

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att...

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till...

Den bästa hårdvaran och...

Om du tycker om att spela datorspel med jämna mellanrum så är du...
HemNyheterLassgård briljerar i...

Lassgård briljerar i Min Pappa Marianne

Detta är en historia som ligger helt perfekt i tiden. Den tar upp ämnen som är högaktuella samtidigt som den utmanar den mansroll vi är vana vid att se på film. Med en rollista bestående av Sveriges bästa skådespelare lyckas man skapa en sevärd film.

När en ung kvinna gör slut med sin pojkvän och åker hem mot den lilla svenska ort hon kommer ifrån så möts hon av sin pappa. Det blir dock chockartat när pappan avslöjar att han inte trivs i den rollen han har och vill gå i kvinnligt kodade kläder och bli kallad Marianne.

Pappan spelas av Rolf Lassgård, en skådespelare som varit en del av den svenska skådespelareliten otroligt länge. Han har filmer som Jägarna, Min Store Tjocke Far och En Man Som Heter Ove i ryggen, för att nämna några. Bland de andra så syns Hedda Stierstedt, Kajsa Ernst och Nour El-Refai, det är alltså en stjärnspäckad skådespelarskara som anlitats i Min pappa Marianne.

Viktig film för alla

Filmens tema, att ifrågasätta sin identitet och att bryta sig ur en mansroll man inte fungerar i, är väldigt aktuella. Debatten i Sverige har rört dessa ämnen flera gånger de senaste åren. Filmen kan därför även ses som ett viktigt inlägg i debatten.

Mårten Klingberg som tidigare mest har regisserat Beckfilmer, gör ett lysande jobb även i Min Pappa Marianne. Han lyckas skapa filmer som man kommer att prata om även efter eftertexterna slutat rulla. Något som många filmer tyvärr inte lyckas med. Detta är en film som hela familjen kan se tillsammans.

Fortsätt läsa

Skitgubbe regler

Skitgubbe är ett roligt familjekortspel! Spelet har enkla regler och går fort att spela - det enda du behöver är en kortlek! Skitgubbe spelas med 2 - 4 personer och går ut på att bli av med alla sina kort....

Vira regler

Att spela Vira är en populär aktivitet i Sverige. Vira kortspel kan spelas av upp till fyra personer och det finns många varianter på spelet. I den här artikeln beskriver vi grunderna i hur Vira kortspel går till, så...

Skipbo regler

Skipbo är ett kortspel för hela familjen, som kan spelas av två till sex spelare. Målet med spelet är att göra sig av med sina tilldelade kort genom att placera dem i den numeriska ordningen i de olika högarna....