More

  Little Misfortune – ett tecken på att indiespelen är starka

  Det har alltid funnit två världar när det kommer till TV och datorspel. Dels mainstreamvärlden där de flesta spel som når konsumenterna kan räknas in. Men också indiespelen. Indiespelen har ofta varit mer intressanta och vågat ta ut svängarna mer. Med Little Misfortune visar indievärlden att den fortfarande är stark.

  Att mainstreamtillverkarna är de som puttar på gränserna när det gäller det tekniska och när det gäller hur stora världarna i spel kan vara råder det inget tvivel om. Men de flesta håller nog med om att det är inom indiespelen man hittar de riktiga pärlorna. Här kan du läsa mer om de bästa indiespelen. De som visar mått på en otrolig fantasi och kreativitet.

  Det är ofta storylines som de stora tillverkarna inte skulle plocka upp som blir indiespelens teman. I Little Misfortune får vi lära känna Misfortune Ramirez Hernandez, en åttaåring med stor fantasi. Hon är på jakt efter evig lycka för att kunna ge den som present till sin mamma. Som följeslagare har hon sin vän mr. Voice. De ger sig ut på äventyr som sällan skådats tidigare.

  Spel med stort hjärta

  Little Misfortune visar sig vara ett spel med stort hjärta. Det går att identifiera sig med den lilla flickan och hur hon tar sig igenom sina äventyr. Detta på ett sätt man sällan ser hos de stora tillverkarna.

  Mainstreamspelen har en viktig roll i att hålla branschen vid liv, men indiespelen är minst lika viktiga för att främja kreativiteten inom spelen och för att ta fram nästa generation av speldesigners.

  Senaste artiklarna

  Relaterade artiklar