torsdag, mars 28, 2024

Skapa befriande innehåll

LISTA – De bästa...

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...
HemSpelEpiska Tekken är...

Episka Tekken är tillbaka för att stanna

Tekken är förmodligen ett av de mest älskade spelen någonsin skapade. För de födda sent 80-tal och under 90-talet har barndomen högst sannolikt varit präglad av den actionfyllda spelserien. Just därför är det många av oss som är oerhört glada över att kunna spela Tekken i en mer modern version nu när den Tekken 7-utgåvan finns tillgänglig.

Men som alltid finns det för- och nackdelar med nya utgåvor av spel. Oftast är ens förhoppningar väldigt höga, och därmed blir man allt för ofta besviken när ens favoritspel släpps i en modern variant. Frågan som består är då hur väl Bandai Namco lyckats utveckla Tekken 7, och uppfyller spelet de krav vi har?

En klassiker i ny tappning

Först och främst vill vi säga att Tekken 7 behåller samma känsla som de tidigare spelen i samma serie har genom åren. Det är ett spel som är enkelt att lära sig men desto svårare att bemästra. För att slåss använder spelaren endast fyra knappar, vilket gör att nykomlingar lätt kan komma in i det.

Något som är utmärkande för Tekken 7 är det så kallade Rage-systemet. När hälsan på spelarens “fighter” närmar sig slutet blinkar hen rött och “rage” aktiveras. Detta ökar karaktärens förmåga att skadas, men möjliggör det också för den att utöva en särskilt Rage-rörelse och Rage Art. Utöver detta har Tekken 7 också den så kallade “Power Crush-”egenskapen, som varje fighter kan nyttja. Med denna kan fighterns fortsätta slåss trots att den attackeras av en mid eller high attack från motståndaren!

Bandai Namco har, i vårt tycke, verkligen lyckats återskapa ett av våra favoritspel – och utvecklat ett fightingspel från en episk klassiker till en modern utgåva utan att sabba charmen med originalet!

Fortsätt läsa

LISTA – De bästa platserna att tälta i Sverige

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och Sverige har en mängd fantastiska platser för camping. Här kommer en lista på några av de bästa platserna för camping i Sverige, där du kan njuta...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter att vara en populär del av spelvärlden. Spelet skapades av den amerikanske ingenjören Charles Darrow på 1930-talet och har sedan dess blivit ett av de mest...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med sin enkla och på så vis tidlösa underhållning. Detta sällskapsspel har blivit en favorit bland både tonåringar och vuxna och fortsätter att locka till sig nya...