torsdag, mars 28, 2024

Skapa befriande innehåll

LISTA – De bästa...

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...
HemNyheterBornebuschs regi och...

Bornebuschs regi och manus – Älska mig

I Älska mig så får vi ta del av en serie där manus skrivits av Josephine Bornebusch. Hon står även för regin och syns som huvudrollsinnehavare. Men lyckas Bornebusch med dessa trippla roller? Svaret är ett rungande ja.

Att skriva manus till en stor dramaserie är stort, att dessutom regissera den och spela huvudrollen är ännu större. Det är inte många som skulle klara av att jonglera dessa roller på samma gång, men Josephine Bornebusch lyckas galant med denna svåra uppgift.

Serien handlar om hur olika generationer hanterar sorg, passion och relationer och hur detta påverkar människan och de den har omkring sig. En minst sagt tungt ämne. För att detta ska fungera så krävs det att manuset är av högsta kvalitet. Något det är här.

Vann Kristallen

Bornebuschs regidebut har fått väldigt bra recensioner med Älska mig. Med den skådespelarlistan hade det varit skam annars. Utöver Josephine Bornebusch själv så syns både Johan Ulvesson och Sverrir Gudnason i serien.

Serien vann en Kristall 2020 i kategorin “årets tv-drama”. Ett pris man förvaltar väl i och med den andra säsong som finns att streama nu. Serien kan bitvis kännas tung, men det räddas av att det är ämnen som tas upp som är relevanta för alla människor. Bara genom att förstå hur andra hanterar dessa viktiga områden kan vi verkligen förstå vad de går igenom.

Det är sant när vi tittar på en serie på datorn eller tvn, men ännu mer sant i verkliga livet i relation till de människor vi omger oss med.

Fortsätt läsa

LISTA – De bästa platserna att tälta i Sverige

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och Sverige har en mängd fantastiska platser för camping. Här kommer en lista på några av de bästa platserna för camping i Sverige, där du kan njuta...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter att vara en populär del av spelvärlden. Spelet skapades av den amerikanske ingenjören Charles Darrow på 1930-talet och har sedan dess blivit ett av de mest...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med sin enkla och på så vis tidlösa underhållning. Detta sällskapsspel har blivit en favorit bland både tonåringar och vuxna och fortsätter att locka till sig nya...