torsdag, mars 28, 2024

Skapa befriande innehåll

LISTA – De bästa...

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...
HemNyheterLyckoviken – lyckad...

Lyckoviken – lyckad svensk kriminalserie

När succéförfattaren Camilla Läckbergs böcker blir film eller serie brukar det bli bra. Lägger man där till en stark gruppskådespelare så kan det knappt gå fel. Det är en serie som har det mesta, mystiska dödsfall, invecklade kärleksaffärer och relationsdrama.

En kvinnlig polis, spelad av Disa Östrand, återvänder till staden där hon växt upp. Hon är där för att delta i sin mammas begravning. Dock rubbas hennes planer att åka dit, gå på begravningen och åka hem. Hon dras nämligen in i en mordutredning.

Detta innebär att hon stannar längre i Hammarvik, som staden heter, än planerat och många minnen från hennes tid där blottläggs. Under sin tid i staden får huvudrollen oväntade möjligheter att reda ut gamla bråk och gräva i gamla relationer.

Kriminalserie och såpa i ett

I Lyckoviken har man tagit den spirande genren kriminalserier och parat ihop den med den insomnade genren svenska såpor. Med en så levande stil och en bortglömd så hade resultatet kunnat bli precis vad som helst. I realiteten så är det något som fungerar oväntat bra.

Det beror helt klart till stor del på den starka gruppen av skådespelare. Ett oväntat ansikte är musikern Martin Stenmark som spelar Danne. En karaktär vi får se mycket av. Ett annat namn vi känner igen är Alexander Karim som vi bland annat har sett i noirvarianten av Jönssonligan som kom för ett par år sedan.

Lyckoviken är en serie som uppskattas av sin publik och säkerligen kommer fortsätta göra detta. Den har mottagits väl och fått bra recensioner.

Fortsätt läsa

LISTA – De bästa platserna att tälta i Sverige

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och Sverige har en mängd fantastiska platser för camping. Här kommer en lista på några av de bästa platserna för camping i Sverige, där du kan njuta...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter att vara en populär del av spelvärlden. Spelet skapades av den amerikanske ingenjören Charles Darrow på 1930-talet och har sedan dess blivit ett av de mest...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med sin enkla och på så vis tidlösa underhållning. Detta sällskapsspel har blivit en favorit bland både tonåringar och vuxna och fortsätter att locka till sig nya...