torsdag, mars 28, 2024

Skapa befriande innehåll

LISTA – De bästa...

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med...

Catan

Vi vet alla att det blivit en utmaning att hitta något som kan...
HemNyheterDe bästa sätten...

De bästa sätten att umgås online

Ingen har undgått att påverkas av de nya levnadsvanorna vi har fått anpassa oss till under det gångna året. Att vara fysiskt isolerad från andra människor har varit en omställning för många, men vi har också upptäckt många sätt att umgås online. Fler och fler aktiveter har gått över till digitala varianter, och även om det finns ganska stora skillnader mellan online-umgänge och fysiskt umgänge har många påhittiga användare hittat nya sätt att umgås digitalt. Här listar vi våra favoriter.

Allt kan ske via Zoom

Zoom är en av de mötesplatser som fått ett kraftigt uppsving i användandet under 2020. Där hålls numer skollektioner, konferenser, AWs, mingel och många olika arbetsrelaterade samtal. Vi har också sett många komiska situationer där högt uppsatta auktoriteter råkat lägga ett katt-filter på ansiktet eller ställt in bilden upp och ned. Sådant tycker vi datornördar är oändligt kul att skratta åt, och det gör Zoom till en vinnare bland umgänget online.

Rent produktiva appar och program som Teams, Skype, Slack och liknande har också blivit en allt vanligare del av vår vardag, och nu har även den äldre generationen setts videochatta via Whatsapp eller Messenger. Dessa appar har varit oumbärliga i pandemins spår.

Återkomsten för internetforum

Under internets tidiga levnadsår hängde vi mycket på forum av olika slag. Förutom de olika föregångarna till Facebook, som exempelvis Myspace, Skunk, Lunarstorm och Helgon, besökte vi också olika forum för den typ av diskussioner som vi var intresserade av. Idag har forumen gjort ett återtåg bland internetanvändare och erbjuder någon slags sammanslagning av informationsplats, mötesplats och shoppingportal. En sajt som Djurcentrum.se är ett bra exempel på detta.

Samtidigt som vi använder internet mer för alla våra vardagsbestyr blir vi också mer kräsna kring vilka funktioner vi använder och vilka sajter vi besöker. Vi stället högre krav på säkerhet, på att vi ska få behålla integriteten och våra personliga uppgifter för oss själva. Vi jämför olika tjänster, vi använder internet som en källa för information kring olika inköp och ofta shoppar vi också via nätet. Med hjälp av sajter som Elhoj.nu kan vi direkt hitta produktjämförelser, prisuppgifter och all information som vi annars måste spendera dagar på stan med att finna ut.

Sociala medier eller inte?

De flesta av oss kollar våra sociala medier dagligen. Många har notistjänsterna på så att man får reda på om någon postat något relevant direkt när det händer. De sociala mediernas inflytande över våra liv, tankar och vanor är något som debatteras flitigt, både på en politisk nivå och på ett personligt plan. Många är vi som gärna vill dra ned på ändlösa timmar av scrollande, men samtidigt finns ofta hela gruppen av vänner tillgänglig där.

Helt klart är att sociala medier kommer att behöva begränsa och kontrollera sina användare i framtiden, vilket är en process som tillslut börjat ske. Efter att uppviglingar, fake news och informationsmanipulation blivit vardagsmat på sociala medier kommer vi säkerligen att se förändringar i denna bransch i framtiden. Kanske är det dags att gå tillbaka till de nischade gamla forumen som Myspace och Helgon!

Fortsätt läsa

LISTA – De bästa platserna att tälta i Sverige

Att tälta är ett underbart sätt att uppleva naturen på nära håll och Sverige har en mängd fantastiska platser för camping. Här kommer en lista på några av de bästa platserna för camping i Sverige, där du kan njuta...

Monopol

Monopol är ett känt brädspel som har underhållit människor i generationer och fortsätter att vara en populär del av spelvärlden. Spelet skapades av den amerikanske ingenjören Charles Darrow på 1930-talet och har sedan dess blivit ett av de mest...

När då då

När då då är ett populärt frågespel som flitigt har charmat spelare med sin enkla och på så vis tidlösa underhållning. Detta sällskapsspel har blivit en favorit bland både tonåringar och vuxna och fortsätter att locka till sig nya...